28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ | ΓΥΡΟΣ ΛΙΜΝΗΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑ & ΘΕΡΕΤΡΑ ΠΙΝΔΟΥ | 3ΗΜ

ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ – ΜΕΤΕΩΡΑ – ΜΕΤΣΟΒΟ – ΠΕΡΤΟΥΛΙ – ΕΛΑΤΗ

28/10 & 29/10 | 3 ΗΜΕΡΕΣ

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα

Κατεβάστε το φυλλάδιο της εκδρομής πατώντας εδώ.
Εξαιρετικά δημοφιλής 5 αστέρια (5/5)
28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ | ΓΥΡΟΣ ΛΙΜΝΗΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑ & ΘΕΡΕΤΡΑ ΠΙΝΔΟΥ | 3ΗΜ
Προσφορά
135€

Πρόγραμμα εκδρομής

1η μέρα, Αθήνα – Λίμνη Πλαστήρα – Μονή Κορώνης - Φράγμα Ταυρωπού - Καλαμπάκα :

Αναχώρηση το πρωί, στάση για καφέ κοντά στην Λαμία και στην συνέχεια θα φθάνουμε στην Καρδίτσα. Αρχίζουμε να ανεβαίνουμε για τα παραλίμνια χωριά της Λίμνης Πλαστήρα. Τεχνητή λίμνη με υψόμετρο 1000 μέτρα που πήρε το όνομα του πολιτικού Πλαστήρα καθ` ότι εκείνος είχε την ιδέα της κατασκευής του φράγματος το 1920-30. Πρώτη μας επίσκεψη στην ιστορική Μονή Κορώνης σε υψόμετρο 1.150 μέτρα με θέα τον κάμπο της Καρδίτσας. Στην πλαζ Λαμπερού θα έχουμε παραμονή για γεύμα. Κατόπιν θα φθάσουμε στο Φράγμα Ταυρωπού το οποίο έχει μήκος 220 μέτρα και ύψους 83 μέτρα καθοριστικό για την ύδρευση, την άρδευση και την ηλεκτροδότηση. Μικρή στάση για φωτογραφίες. Συνεχίζοντας τον γύρο της λίμνης, περνώντας από γραφικά χωριουδάκια, καταλήγουμε στην Καλαμπάκα. Άφιξη στο κεντρικό μας ξενοδοχείο Antoniadis Hotel. Τακτοποίηση στα δωμάτια, ξεκούραση. Ελεύθερος χρόνος για να περιπλανηθείτε στην όμορφη Καλαμπάκα. Η σύγχρονη πόλη έχει μελετημένη ρυμοτομία, μεγάλες πλατείες, ανοιχτούς δρόμους και ανεπτυγμένη τουριστική υποδομή, καθώς βρίσκεται ακριβώς δίπλα στα παγκοσμίως διάσημα Μετέωρα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

2η μέρα, Μετέωρα - Μονή Αγίου Στεφάνου – Μεγάλο Μετέωρο – Μέτσοβο :

Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για το Μεγάλο Μετέωρο, το παλαιότερο, μεγαλύτερο και πιο σπουδαίο μοναστήρι, ιδρύθηκε τον 14ο αιώνα από τον Αγιορείτη Μοναχό Όσιο Αθανάσιο τον Μετεωρίτη, κατόπιν θα επισκεφθούμε την Μονή Αγίου Στεφάνου με το επιβλητικό Αγιορείτικου τύπου καθολικό της. Από εδώ θα θαυμάσουμε την θέα όλης της Καλαμπάκας, τον θεσσαλικό κάμπο και την οροσειρά της Πίνδου. Συνεχίζουμε για το γραφικό Μέτσοβο, που κρατά γερά την αρχιτεκτονική του και την παράδοση. Ξεκινώντας από την πλατεία με τον τεράστιο πλάτανο, θα επισκεφθούμε την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής με τα μοναδικά ξυλόγλυπτα και από εκεί την Πινακοθήκη Τοσίτσα. Μια βόλτα στα μαγαζιά με τα ξυλόγλυπτα, τα υφαντά, τα τυριά και τα άλλα παραδοσιακά προϊόντα και βέβαια μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τις τοπικές σπεσιαλιτέ συνοδευόμενες από ντόπιο κρασί. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο & Διανυκτέρευση.

3η ημέρα, Θέρετρα Πίνδου - Πύλη – Ελάτη – Περτούλι - Αθήνα :

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε τα πανέμορφα χωριουδάκια θέρετρα της Πίνδου. Πρώτη μας στάση θα είναι στο χωριό Πύλη και η Βυζαντινή εκκλησία Πόρτα Παναγιά (1283). Θα προσκυνήσουμε και θα θαυμάσουμε τις μοναδικές ολόσωμες εικόνες κατασκευασμένες από πολύχρωμες ψηφίδες. Κατόπιν δίπλα από το πέτρινο μονότοξο γεφύρι και τον Πορταϊκό ποταμό, στάση. Συνεχίζουμε για την πανέμορφη Ελάτη, γραφικό ελατοσκέπαστο χωριό της Πίνδου χτισμένο αμφιθεατρικά σε υψόμετρο 860 μέτρα όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για να απολαύσουμε τον καφέ μας αλλά και την βόλτα μας. Κατόπιν περνώντας από ένα μαγευτικό τοπίο με καταπράσινα λιβάδια, και ψηλά υβριδογενή έλατα, συνθέτουν έναν ορεινό παράδεισο, τα «Περτουλιώτικα Λιβάδια», θα φτάσουμε στο Περτούλι. Χτισμένο αμφιθεατρικά στην πλαγιά βουνού, το χωριό ξεχωρίζει για την υπέροχη φύση και το ελατοδάσος του, το οποίο διακόπτεται από ειδυλλιακά ξέφωτα, παραμονή για φαγητό. Επιστροφή στην Αθήνα με ενδιάμεση στάση.


Τιμή συμμετοχής

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ : 135€   ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ +50 €

Περιλαμβάνονται

  • Μεταφορές με πολυτελές κλιματιζόμενα πούλμαν
  • Διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο ANTONIADIS HOTEL 4*
  • Ημιδιατροφή (2 πρωινά + 2 δείπνα)
  • Αρχηγός-Συνοδός εκδρομής, Ασφάλεια αστικής ευθύνης, Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται

  • Δημοτικός Τουριστικός Φόρος, είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, ποτά, φιλοδωρήματα, ότι είναι προαιρετικό, και δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα

Κάντε κράτηση online!