ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΕΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ & ΒΕΝΕΤΙΑ

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΠΑΡΑΔΟΥΝΑΒΙΑ ΧΩΡΙΑ - ΒΙΕΝΝΗ - ΠΡΑΓΑ – ΚΑΡΛΟΒΥ ΒΑΡΥ – ΔΡΕΣΔΗ - ΒΕΝΕΤΙΑ

24 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ - 10 ημέρες

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα

Εξαιρετικά δημοφιλής 5 αστέρια (5/5)
ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΕΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ & ΒΕΝΕΤΙΑ
Προσφορά
620 €

Πρόγραμμα εκδρομής

1η μέρα, Αθήνα – Νις ή Κρούσεβατς (890 χλμ)

Συγκέντρωση και αναχώρηση νωρίς το πρωί. Με ενδιάμεσες στάσεις στο δρόμο για καφέ και φαγητό, άφιξη στα σύνορα, όπου θα γίνει ο σχετικός έλεγχος και διέλευση. Συνεχίζουμε για το Νις ή Κρούσεβατς Σερβίας, άφιξη στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση, δείπνο και διανυκτέρευση.

2η μέρα, Νις – Βελιγράδι - Βουδαπέστη (380 χλμ)

Μετά το πρωινό μας θα φτάσουμε στην πανέμορφη πρωτεύουσα της Σερβίας, το Βελιγράδι. Τα περισσότερα αξιοθέατα του Βελιγραδίου συγκεντρώνονται στην παλιά πόλη. Το πιο γνωστό και ωραίο σημείο της παλιάς πόλης είναι το φρούριο Kalemegdan το οποίο έχει μετατραπεί σε ένα μεγάλο φανταστικό πάρκο και περιλαμβάνει πολλά αξιοθέατα όπως το στρατιωτικό μουσείο, τον ζωολογικό κήπο αλλά και ωραία θέα στην πόλη και στους ποταμούς Δούναβη και Σάββα, τον πύργο όπου εκτελέστηκε ο Ρήγας Φεραίος, που μοιάζει µε τον Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης, ο πύργος Νεµπόισα, ο οποίος χτίστηκε το 1460 και το όνομα του σημαίνει «ατρόμητος», διότι κατείχε καίρια θέση εκτός του βασικού οχυρωματικού συστήματος της πόλης του Βελιγραδίου. Μετά την κατάκτηση της περιοχής από τους Οθωμανούς, ο πύργος χρησιμοποιήθηκε ως φυλακή. Κι εκεί βρήκε τον θάνατο ο Ρήγας Φεραίος το 1798, ενώ αγωνιζόταν για την οργάνωση του απελευθερωτικού αγώνα. Συνεχίζουμε για το ``Παρίσι της Ανατολής`` την αρχοντική Βουδαπέστη. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και το βράδυ σας προτείνουμε κρουαζιέρα στον Δούναβη, για μία πρώτη γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.

3η μέρα, Βουδαπέστη (ξενάγηση)

Πρωινό και θα ξεκινήσουμε την ξενάγηση μας στην πανέμορφη και φιλόξενη Βουδαπέστη, το ``Μαργαριτάρι του Δουναβη``, ακουμπισμένη στις όχθες του Δούναβη, δεξιά η Βούδα κτισμένη πάνω σε χαμηλούς λόφους και αριστερά η Πέστη απλωμένη σε πεδιάδα. Οκτώ θαυμαστές γέφυρες συνδέουν τα δύο κομμάτια, πού εδώ και περίπου 100 χρόνια έχουν ενωθεί σε μία πόλη. Θα θαυμάσουμε το εντυπωσιακό κτίριο του Κοινοβουλίου, την μνημειώδη Πλατεία των Ηρώων με το μνημείο της Χιλιετηρίδας, τον Καθεδρικό Ναό του Αγ.Στεφάνου, τη Γέφυρα των Αλυσίδων, την υπέροχή εκκλησία του Αγ. Ματθαίου, το Πύργο των Ψαράδων που είναι το σύμβολο της πόλης, την λεωφόρο της Δημοκρατίας με την Όπερα, τον λόφο Γκέλερτ στη περιοχή του κάστρου που κρατά την μεσαιωνική του ατμόσφαιρα, το άγαλμα της Ελευθερίας, την Εθνική Πινακοθήκη, τον εμπορικό δρόμο VACHI, και να γίνουμε μέρος από την καθημερινή ζωή των Ουγαρέζων, όπου θα έχουμε ευκαιρία να αγοράσουμε το περίφημο ουγγαρέζικο σαλάμι, τα τοπικά ποτά Ούνικουμ και Παλίνκα, κ.α. Γεύμα. Απόγευμα ελεύθερο, και για το βράδυ προτείνουμε διασκέδαση σε τοπική ταβέρνα, όπου το πικάντικο γκούλας και τα τσιγγάνικα βιολιά θα μας ζαλίσουν ευχάριστα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

4η μέρα, Βουδαπέστη – Παραδουνάβια Χωριά ( Άγιος Ανδρέας – Βίσενγκρατ – Έστεργκομ) – Πράγα (560 χλμ.)

Μετά το πρωινό μας, θα ξεκινήσουμε για τα Παραδουνάβια Χωριά. Πρώτα θα συναντήσουμε το γραφικό χωριό των καλλιτεχνών, τον Άγιο Ανδρέα, όπου μπορούμε να ψωνίσουμε κρύσταλλα, πορσελάνες και πολλά αναμνηστικά δώρα. Κατόπιν ανηφορίζοντας θα συναντήσουμε το Βίσενγκρατ με το μεσαιωνικό κάστρο και την υπέροχη θέα, για να επισκεφθούμε την πόλη Έστεργκομ, πρώτη πρωτεύουσα του Ουγγρικού κράτους, όπου θα επισκεφθούμε το Μητροπολιτική Βασιλική, την μεγαλύτερη εκκλησία τις Ουγγαρίας . Η «Ρώµη της Ουγγαρίας», όπως είναι το υποκοριστικό της, βρίσκεται 46 χλµ. βορειοδυτικά της Βουδαπέστης στη δεξιά όχθη του ποταµού ∆ούναβη που σχηµατίζει τα σύνορα µε τη Σλοβακία. Έδρα του Αρχιεπισκόπου της Ρωµαιοκαθολικής Εκκλησίας, µε τη Βασιλική, πάνω στον λόφο του κάστρου. Το όνοµα Εστεργκοµ αναφέρεται για πρώτη φορά στα αρχεία του 1079 και λέγεται ότι προέρχεται από τον συνδυασµό των λέξεων Ιστερ, ένα λατινικό όνοµα του ∆ούναβη, και γκαµ, λέξη που αναφέρεται στο γειτονικό ποτάµι Γκαράµ. Μια άλλη εκδοχή υποστηρίζει ότι προέρχεται από την παλαιά σλαβική λέξη «στρεγκόµ» (φύλακας), υπονοώντας ότι µπορούσε να ελέγχει την κοιλάδα του Δούναβη. Κατόπιν αναχώρηση μέσω μίας όμορφης διαδρομής για την Τσέχικη πρωτεύουσα, την Πράγα. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

5η μέρα, Πράγα (Ξενάγηση)- ΚΑΡΛΟΒΙ ΒΑΡΥ

Μετά το πρωινό μας, θα ξεκινήσουμε την ξενάγηση μας στην Τσέχικη πρωτεύουσα, από την Καστρούπολη με το μεγαλοπρεπή Ναό του ΑΓΙΟΥ ΒΙΤΟ, κατηφορίζουμε στη συνέχεια για να συναντήσουμε το ΝΑΟ του ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ και τη γέφυρα του ΚΑΡΟΛΟΥ και να καταλήξουμε στο Δημαρχείο με το ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟ ΡΟΛΟΙ, την ΕΒΡΑΪΚΗ ΣΥΝΟΙΚΙΑ και τέλος τη γέφυρα του ΤΣΕΧ. Αμέσως μετά θα επισκεφθούμε τη διάσημη λουτρόπολη, το Κάρλοβυ Βάρυ, γνωστό για τις ιαματικές του πηγές. Ονομάστηκε Βασιλική Πόλη από τον Κάρολο Δ και έχει φιλοξενήσει τεράστιες προσωπικότητες όπως ο Τσάρος Πέτρος, ο Γκαίτε, ο Μπετόβεν, ο Μπαχ, ο Μαρξ κ.α. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα στα γραφικά δρομάκια και αγορές. Επιστροφή στην ΠΡΑΓΑ, δείπνο και διανυκτέρευση.

6Η ΗΜΕΡΑ, ΠΡΑΓΑ - (ΔΡΕΣΔΗ)

Μετά το πρωινό προαιρετική εκδρομή στη ΔΡΕΣΔΗ, ή ελεύθερη ημέρα να γνωρίσετε την Πράγα καλύτερα. Ο ποταμός ΕΛΒΑ τη χωρίζει σε δύο τμήματα, την παλαιά και τη νέα πόλη. Αυτός ο διαχωρισμός έχει λιγότερη σημασία σήμερα μετά τους βομβαρδισμούς του 1945, αφού μέσα σε μια νύχτα άλλαξε ολόκληρο το σχέδιο της πόλης. Θα δούμε λοιπόν το μεγαλειώδες αρχιτεκτονικό συγκρότημα «ZWIMGER», μέρος της πριγκηπικής κατοικίας του 17ου αιώνα, πολυτελές κτίριο σε ρυθμό ΜΠΑΡΟΚ. Συνεχίζουμε για την πλατεία Θεάτρου, με το ΘΕΑΤΡΟ της ΟΠΕΡΑΣ και την ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ της ΑΥΛΗΣ, ένα πραγματικό κόσμημα αρχιτεκτονικής. Χρόνος ελεύθερος γεύμα προαιρετικά και επιστροφή στην ΠΡΑΓΑ. Δείπνο και διανυκτέρευση.

7η μέρα, Πράγα – Βιέννη (Ξενάγηση) (330 χλμ.)

Μετά το πρωινό μας, αναχωρούμε για Βιέννη. Άφιξη και θα αρχίσουμε τη ξενάγηση μας στην πόλη του Στράους. Θα δούμε την Κρατική Όπερα, τα μουσεία Φυσικής Ιστορίας και Ιστορίας της Τέχνης, τους Αυτοκρατορικούς Κήπους, το παλάτι Χόφμπουργκ, το Κοινοβούλιο, το Δημαρχείο, το Χρηματιστήριο και το Πανεπιστήμιο. Συνεχίζουμε για την πλατεία Σβάρτσενμπεργκ και τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Στεφάνου αλλά και τον Ελληνορθόδοξο Μητροπολιτικό Ναό για να καταλήξουμε στο Σεμπρουν, το σπουδαιότερο παλάτι της πόλης όπου και θα επισκεφτούμε τα 40 σπουδαιότερα διαμερίσματα του. Σχετική παραμονή για βόλτα, καφέ και περίπατο. Κατόπιν θα επισκεφθούμε το γνωστό Πύργο της Βιέννης για να απολαύσουμε την θέα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

8η μέρα, Βιέννη – Βενετία ή Πάντοβα (560 χλμ.)

Μετά το πρωινό μας αναχώρηση για την ``Βασίλισσα της Αδριατικής``, την Βενετία, άφιξη, επιβίβαση στο βαπορέτο (έξοδα ατομικά) και αναχώρηση για την πανέμορφη πόλη. Η θέα της Γαληνοτάτης με τις γόνδολες και την πλατεία του Αγ. Μάρκου μας χαιρετούν. Θα δούμε τον επιβλητικό ναό του Αγίου Μάρκου, το παλάτι των Δόγηδων, τη γέφυρα των στεναγμών, την γέφυρα Ριάλτο, τον πύργο του Ωρολογίου, το καμπανίλε, την ορθόδοξη εκκλησία του Αγ. Γεωργίου. Ελεύθερος χρόνος για καφέ και αναμνηστικές αγορές και εν συνεχεία θα επισκεφθούμε ένα από τα λίγα εργαστήρια κατασκευής φυσητού γυαλιού, Murano. Κατόπιν θα αναχωρήσουμε για το ξενοδοχείο μας, στην ευρύτερη περιοχή της Βενετίας Μέστρε ή Πάντοβα. Άφιξη και τακτοποίηση, δείπνο και διανυκτέρευση.

9η μέρα, Βενετία – Ανκόνα (360 χλμ.)

Μετά το πρωινό μας αναχώρηση για Ανκόνα με ενδιάμεσες στάσεις καθοδόν, άφιξη και επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους. Κατά την μίνι κρουαζιέρα μας απολαύστε τις ανέσεις του πλοίου, γλεντήστε στη ντίσκο ή γευθείτε τις σπεσιαλιτέ του σεφ σε ένα από τα εστιατόρια. Διανυκτέρευση εν πλώ.

10η μέρα, Πάτρα – Αθήνα

Άφιξη στην Πάτρα επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την Αθήνα, γοητευμένοι από την πληθώρα των εντυπώσεων του ταξιδιού.


Τιμή συμμετοχής

620 €

Περιλαμβάνονται

 • Μεταφορές/Περιηγήσεις με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν
 • Διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* & 3*
 • Ημιδιατροφή (8 πρωινά & 8 δείπνα)
 • 4/κλίνες εσωτερικές καμπίνες (ΑΒ4) με μπάνιο, wc
 • Ασφαλιστική κάλυψη Αστικής ευθύνης
 • Αρχηγός/Συνοδός εκδρομής, Τοπικοί ξεναγοί, Λιμενικά τέλη, διόδια

Δεν περιλαμβάνονται

 • Είσοδοι σε μουσεία - αρχαιολογικούς χώρους,
 • δημοτικός τουριστικός φόρος, προσωπικά έξοδα, ποτά, φιλοδωρήματα,
 • ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή
 • είναι προαιρετικό,
 • το βαπορέτο της Βενετίας

Σημειώσεις

Απαραίτητα διαβατήριο ή ταυτότητα νέου τύπου