28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ | ΚΑΣΤΟΡΙΑ-ΠΡΕΣΠΕΣ-ΝΥΜΦΑΙΟ | 4ΗΜ

ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ - ΚΑΣΤΟΡΙΑ- ΦΛΩΡΙΝΑ - ΠΡΕΣΠΕΣ - ΑΓ. ΑΧΙΛΛΕΙΟΣ - ΨΑΡΑΔΕΣ - ΝΥΜΦΑΙΟ - ΔΙΣΠΥΛΙΟ - ΣΙΑΤΙΣΤΑ - ΤΡΙΚΑΛΑ PANTELIDIS HOTEL 4*

ΠΕΜΠΤΗ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ | 4 ΗΜΕΡΕΣ

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα

Κατεβάστε το φυλλάδιο της εκδρομής πατώντας εδώ.
Εξαιρετικά δημοφιλής 5 αστέρια (5/5)
28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ | ΚΑΣΤΟΡΙΑ-ΠΡΕΣΠΕΣ-ΝΥΜΦΑΙΟ | 4ΗΜ
Προσφορά
165€

Πρόγραμμα εκδρομής

1η μέρα, Αθήνα – Κοζάνη - Πτολεμαΐδα :

Αναχώρηση το πρωί από Αθήνα, μικρή στάση στην περιοχή της Λαμίας. Κατόπιν συνεχίζουμε για Λάρισα, γεύμα επί του δρόμου. Περνώντας από Σερβια και Λίμνη Πολυφύτου θα καταλήξουμε στην Πτολεμαΐδα και στο ξενοδοχείο μας Pantelidis Hotel 4*. Τακτοποίηση, δείπνο. Διανυκτέρευση.

2η μέρα, Νυμφαίο – Φλώρινα - Πρέσπες – Άγιος Αχίλλειος - Ψαράδες :

Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για το ορεινό Νυμφαίο, διατηρητέο παραδοσιακό οικισμό και ιστορικός τόπος, για τον οποίο λένε ότι είναι το ομορφότερο χωριό της Ελλάδας, βρίσκεται στην πλαγιά του όρους Βίτσι σε υψόμετρο 1350 μ. με τα παραδοσιακής αρχιτεκτονικής σπίτια, το ερειπωμένο αρχοντικό-αρχηγείο του Μακεδονικού αγώνα. Στη συνέχεια για την ακριτική πόλη της Φλώρινας μέσω Πισοδερίου θα φτάσουμε στο φιλόξενο ακριτικό χωριό Ψαράδες χαρακτηρίζεται για τους γραφικούς κατοίκους και τα μικρά ταβερνάκια, όπου και παραμονή για γεύμα. Εν συνεχεία διασχίζοντας τον Αγ. Γερμανό επίσκεψη στο νησάκι του Αγ. Αχίλλειου πού βρίσκεται στην Μικρή Πρέσπα και αποτελεί πόλο έλξης, όπου με πλωτή γέφυρα δίνεται η δυνατότητα να το επισκεφθούμε και να θαυμάσουμε την ομώνυμη βασιλική του. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η μέρα, Δισπυλιό - Παναγία Μαυριώτισσα – Σπήλαιο Δράκου - Καστοριά :

Μετά το πρωινό αναχώρηση για το Δισπυλιο. Στο αρχαιολογικό πάρκο έχει δημιουργηθεί μία πιστή αναπαράσταση ενός προϊστορικού λιμναίου οικισμού. Κατόπιν επίσκεψη στην Μονή της Παναγίας Μυρτιώτισσας. Ακολουθεί επίσκεψη στην "Σπηλιά του Δράκου" που πρόσφατα άνοιξε τις πύλες του αν και έχει ανακαλυφθεί το 1940. Πήρε το όνομα, από την είσοδο που έχει τη μορφή στόματος δράκου, ενώ σύμφωνα με την παράδοση, στο σπήλαιο υπήρχε ένα χρυσωρυχείο, που το φύλαγε ένας άγρυπνος δράκος, στο οποίο έχουν βρεθεί οστά αρκούδας των σπηλαίων, ηλικίας 10,000 χρόνων. Επίσης μέσα στην σπηλιά υπάρχει πλωτή γέφυρα από την οποία μπορούμε να δούμε τις 7 λίμνες γλυκού νερού. Στην συνέχεια θα γνωρίσουμε την πόλη της Καστοριάς, την πόλη με τα αρχοντικά, τις βυζαντινές εκκλησίες και την πανέμορφη λίμνη της πόλης, είναι μία πόλη που δραστηριοποιείται στην τέχνη της γουναρικής για περισσότερο από 500 χρόνια, σύμβολο αρχοντιάς και κοινωνικής προβολής, χτισμένη 703 μ. από την επιφάνεια της θάλασσας ανάμεσα στα βουνά Βίτσι και Γράμμο, περιβάλλεται από τη λίμνη της και συνδέεται με την ξηρά μέσω μιας ευρύτερης λωρίδας γης από επιχωματώσεις, δίνοντας την εντύπωση νησιού. Θα κάνουμε βόλτα στο Ντόλτσο την παλιά πόλη με τα στενά πλακόστρωτα δρομάκια, τα παλιά αρχοντικά που θυμίζουν την ακμή μιας άλλης εποχής. Θα έχουμε χρόνο για ελεύθερο γεύμα, βόλτα και ψώνια στα καταστήματα γουναρικών και σουβενίρ, ή να απολαύσουμε τον καφέ μας στην προκυμαία. Εν συνεχεία για το Ενυδρείο γλυκού νερού που είναι και το μεγαλύτερο των Βαλκανίων και αποτελεί πόλο έλξης για τους φυσιολάτρες. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

4η μέρα, Σιάτιστα - Καλαμπάκα - Τρίκαλα – Αθήνα :

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για Σιάτιστα. Αμφιθεατρικά χτισμένη σε μια πλαγιά του όρους Βέλιας, με μια σειρά από πανέμορφα αρχοντικά, και την ιστορική εκκλησία της Αγ. Παρασκευής, ενώ θα ξετρελαθείτε με τα διάσημα γλυκά κρασιά της. Θα επισκεφθούμε το Λαογραφικό Μουσείο που είναι συγκεντρωμένη η ιστορία και τα αχνάρια του πολιτισμού του τόπου. Ακριβώς δίπλα βρίσκεται στο Αρχοντικό της Πούλκως, εξαιρετικής αρχιτεκτονικής και διακόσμου. Συνεχίζουμε μέσω μια άμορφης διαδρομής για τα Τρίκαλα. Περνώντας από την Καλαμπάκα και βλέποντας πανοραμικά τα βράχια των Μετεώρων θα καταλήξουμε στα Τρίκαλα την πόλη που βρίσκεται στις όχθες του Ληθαίου ποταμού. Η πόλη χρωστά σε μεγάλο βαθμό την ομορφιά της στο γραφικό ποταμό αλλά και στα ιστορικά της μνημεία, την εξαιρετική ρυμοτομία, τις ευρύχωρες πλατείες, τα πάρκα και τους πεζόδρομούς της. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα, και γεύμα. Επιστροφή στην Αθήνα με ενδιάμεση στάση.


Τιμή συμμετοχής

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ : 165€   ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ +70 €

Περιλαμβάνονται

  • Μεταφορές με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.
  • Διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Pantelidis Hotel 4*
  • Ημιδιατροφή (3 πρωινά κα 3 δείπνα)
  • Αρχηγός – συνοδός του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης, Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται

  • Δημοτικός Τουριστικός Φόρος, είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, ποτά, φιλοδωρήματα, ότι είναι προαιρετικό, και δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα

Σημειώσεις

Το παρόν εκδόθηκε στις 20/10/21 και καταργεί οποιοδήποτε προηγούμενο πρόγραμμα

Κάντε κράτηση online!