ΠΑΤΜΟΣ – ΛΕΙΨΟΙ

ΠΑΤΜΟΣ – ΛΕΙΨΟΙ | ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΛΕΙΨΟΙ

28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ | 5 ΗΜΕΡΕΣ

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα

Κατεβάστε το φυλλάδιο της εκδρομής πατώντας εδώ.
Εξαιρετικά δημοφιλής 5 αστέρια (5/5)
ΠΑΤΜΟΣ – ΛΕΙΨΟΙ
Προσφορά
270€

Πρόγραμμα εκδρομής

1η ημέρα, Πειραιάς - Πάτμος:

Συγκέντρωση στο λιμάνι του Πειραιά, επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρηση για Πάτμο. Άφιξη στην Πάτμο, μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση και διανυκτέρευση.

2η ημέρα, Ιερό Σπήλαιο αποκάλυψης – Ι.M. Αγίου Ιωάννου Θεολόγου – Ι.Μ. Ζωοδόχου Πηγής:

Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για επίσκεψη στο Ιερό Σπήλαιο της Αποκάλυψης. Βρίσκεται ανάμεσα στην Σκάλα και στο μεσαιωνικό οικισμό της Χώρας. Πρόκειται για την μικρή σπηλιά στην οποία έζησε για δύο ολόκληρα χρόνια ο Άγιος Ιωάννης, κατά τα έτη 95-97 μ.χ. όταν εξορίστηκε στο νησί. Μέσα σε αυτή την σπηλιά άκουσε την φωνή του Κυρίου και έγραψε το Ιερό Κείμενο Της Αποκαλύψεως. Κατεβαίνοντας τα σκαλοπάτια που οδηγούν στο Ιερό Σπήλαιο συναντούμε το παρεκκλήσι της Αγίας Άννας που είναι κτισμένο ακριβώς μπροστά στην είσοδο του σπηλαίου. Κατόπιν συνεχίζουμε την διαδρομή μας με επίσκεψη στην Ιερά Μονή Ιωάννη Του Θεολόγου που δεσπόζει σε όλο το νησί καθώς είναι κτισμένη στην κορυφή του λόφου απέναντι από το λιμάνι του νησιού, την Σκάλα. Το μοναστήρι οικοδομήθηκε το 1088 από τον Όσιο Χριστόδουλο που του είχε παραχωρηθεί από τον Αυτοκράτορα του Βυζαντίου Αλέξιο Κομνηνό Ά και παραμένει θεματοφύλακας της Βυζαντινής παράδοσης και θησαυροφύλακας της Ορθοδοξίας. Αξιόλογο προς επίσκεψη είναι και το μουσείο της Μονής. Θα συνεχίσουμε για την Ιερά Μονή της Ζωοδόχου Πηγής, μοναστήρι που ιδρύθηκε το 1607 από τον Πάτμιο ιερομόναχο Παρθένιο Παγκώστα, χαρακτηριστικό δείγμα νησιώτικης αρχιτεκτονικής. Κατόπιν επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα, Λειψοί:

Μετά το πρωινό μας προαιρετική κρουαζιέρα για το όμορφο νησί Λειψοί (έξοδα ατομικά). Για όσους δεν επιθυμούν μπορούν να περιπλανηθούν στην όμορφη Πάτμο. Άφιξη στο πανέμορφο νησί και ακολουθεί προσκύνημα στην Παναγία Του Χάρου, επίσκεψη στο μουσείο, βόλτα στην παραλία και ελεύθερος χρόνος για φαγητό και μπάνιο. Επιστροφή το απόγευμα στην Πάτμο και στο ξενοδοχείο μας, διανυκτέρευση.

4η ημέρα, Ιερά Μονή Ευαγγελισμού – Ιερό Κάθισμα Αγίου Νεκταρίου – Άνω Κάμπος :

Μετά το πρωινό μας αναχώρηση για την Ιερά Μονή Ευαγγελισμού Μητρός Αγαπημένου η οποία βρίσκεται νοτιοδυτικά της Χώρας και ιδρύθηκε το 1613 από τον ιερομόναχο του μεγάλου μοναστηριού Νικηφόρο. Θα δούμε το καθολικό και θα θαυμάσουμε την υπέροχη θέα της περιοχής. Κατόπιν συνεχίζουμε για να επισκεφθούμε το Ιερό Κάθισμα Αγίου Νεκταρίου του θαυματουργού στα λεγόμενα Λουκάκια της Πάτμου. Ένα μεγάλο ξεχωριστό προσκύνημα και Ησυχαστήριο, έργο και κόπος του Αγίου Καθηγούμενου και Έξαρχου του νησιού. Στην συνέχεια για το χωριό Κάμπος όπου και παραμονή. Κατόπιν επιστροφή στην Σκάλα, επιβίβαση στο πλοίο στις 21:00 και αναχώρηση για Πειραιά.

5η ημέρα, Πειραιάς :

Άφιξη στο λιμάνι του Πειραιά.


Τιμή συμμετοχής

270€

Περιλαμβάνονται

  • Μεταφορές/ περιηγήσεις με κλιματιζόμενο πούλμαν
  • Διαμονή σε ξενοδοχείο 3* σε δίκλινα δωμάτια
  • Πρωινό
  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια οικονομικής θέσης Πειραιά – Πάτμο – Πειραιά
  • Αρχηγός/Συνοδός εκδρομής, Φπα, Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης

Δεν περιλαμβάνονται

  • Ο Δημοτικός Τουριστικός Φόρος

Κάντε κράτηση online!