ΡΟΥΜΑΝΙΑ-ΚΑΡΠΑΘΙΑ | ΟΔΙΚΟΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ

ΣΟΦΙΑ-ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ-ΠΥΡΓΟΣ ΔΡΑΚΟΥΛΑ-ΚΑΡΠΑΘΙΑ-ΣΙΝΑΪΑ-ΜΠΡΑΣΟΒ

ΑΝΑΧ. 19 & 26 ΜΑΪΟΥ | 5 ΗΜΕΡΕΣ ΟΔΙΚΟΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα

Κατεβάστε το φυλλάδιο της εκδρομής πατώντας εδώ.
Εξαιρετικά δημοφιλής 5 αστέρια (5/5)
ΡΟΥΜΑΝΙΑ-ΚΑΡΠΑΘΙΑ | ΟΔΙΚΟΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ
Προσφορά
339€

Πρόγραμμα εκδρομής

1η μέρα, Αθήνα-Σόφια:

Αναχώρηση νωρίς το πρωί από Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις. Διέλευση συνόρων. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας στη Σόφια, δείπνο και διανυκτέρευση.

2η μέρα, Σόφια-Βουκουρέστι:

Μετά το πρωινό θα ακολουθήσει περιήγηση της πόλης κατά την οποία θα δούμε τον καθεδρικό ναό του Αλέξανδρου Νέφσκι, το Εθνικό θέατρο, το Πανεπιστήμιο, την άσβεστη φλόγα του αγνώστου στρατιώτη ναό της Αγίας Σοφίας – Αγίου Νικολάου και τη Ροτόντα του Αγίου Δημητρίου. Αναχώρηση για τα σύνορα Βουλγαρίας – Ρουμανίας μέσω των πόλεων Πλέβεν – Ρουσέ. Φυσικό σύνορο των δύο κρατών ο ποταμός Δούναβης που θα τον απολαύσουμε περνώντας την μοναδική γέφυρα που ενώνει τα δύο κράτη, γέφυρα φιλίας, προς το Ρουμάνικο σύνορο τζιούρτζου. Θα φτάσουμε στο Βουκουρέστι, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο. Διανυκτέρευση

3η μέρα, Βουκουρέστι (ξενάγηση):

Μετά το πρωινό ακολουθεί η ξενάγηση της πόλης. Το Βουκουρέστι, χτισμένο στις όχθες του ποταμού Dimbovita, θεωρείται μια από τις πιο ωραίες πόλεις της Ευρώπης. Στην σημερινή μας περιήγηση θα δούμε το μουσείο Φυσικής Ιστορίας, την αψίδα του θριάμβου, το Πατριαρχείο, αξιοθέατα που εντυπωσιάζoυν, την Εκκλησία της Σταυροπόλεως μια μικρή εκκλησία που ξεχωρίζει για την ομορφιά της και την απλότητα της. Ανήκει στο ομώνυμο μοναστήρι του Σταυροπόλεως. Ακολουθεί το Ρουμανικό Αθήναιον ένα περίκομψο, καλυμμένο με θόλο, κυκλικό κτίριο που στεγάζει το μέγαρο μουσικής. Άνοιξε το 1888 και έκτοτε αποτελεί το σημείο αναφοράς για τα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης. Το Εθνικό Μουσείο Τέχνης της Ρουμανίας σε ένα πρώην βασιλικό παλάτι στην Πλατεία Επανάστασης στο κέντρο της πόλης που φτιάχτηκε το 1937. Το κοινοβούλιο της Ρουμανίας (Σπίτι του Λαού). Κατασκευασμένο επί Τσαουσέσκου είναι το δεύτερο μεγαλύτερο κτιριακό συγκρότημα παγκοσμίως μετά το Πεντάγωνο των Η.Π.Α. Την Kretzulescu Εκκλησία μια Ανατολική Ορθόδοξη εκκλησία στο κέντρο του Βουκουρεστίου με πολύ εντυπωσιακές αγιογραφίες. Καταλήγουμε στην περιοχή με τα ιστορικά καφέ της παλιάς πόλης. Ελεύθερος χρόνος. Δείπνο, και διανυκτέρευση.

4η ημέρα, Βουκουρέστι Σινάϊα-Μοναστήρι Κατακουζηνού-Καρπαθία,«Πύργος Δράκουλα»-Μπρασόβ-Βουκουρέστι:

Μετά το πρωινό προαιρετική εκδρομή (40€) για την πανέμορφη Σινάϊα. Η πόλη ονομάζεται και «Διαμάντι των Καρπαθίων» καθώς αποτελούσε κάποτε έναν από τους αγαπημένους προορισμούς της υψηλής κοινωνίας της Ρουμανίας, επίσης Θα δούμε το μοναστήρι του Κατακουζηνού. Συνεχίζουμε για τα Καρπάθια και το Φρούρι ο Μπράν, γνωστό και ως «Πύργος του Δράκουλα» λόγω της ομώνυμης ιστορίας τρόμου και τα υπαίθρια μαγαζάκια δίπλα του για αγορά σουβενίρ σχετικά με τον περίφημο μύθο. Κατόπιν θα επισκεφθούμε τη μεσαιωνική πόλη Μπρασόβ, που θεωρείται ότι είναι η πιο όμορφη πόλη της σημερινής Ρουμανίας. Στην πόλη είχαν εγκατασταθεί με το πέρασμα των αιώνων Ούγγροι, Ρουμάνοι, Σλάβοι και Γερμανοί, κάνοντάς την, την πιο κοσμοπολίτικη πόλη των Βαλκανίων. Θα θαυμάσουμε την Μαύρη Εκκλησία τη μεγαλύτερη γοτθική εκκλησία της Ρουμανίας και θα πιούμε τον καφέ μας στην κεντρική πλατεία με το κτίριο του παλαιού Δημαρχείου που φέρει στην πρόσοψή του το έμβλημα της πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ημέρα, Βουκουρέστι - Αθήνα

Πρωινό και ελεύθερος χρόνος για να επισκεφθείτε την παλιά πόλη, να κάνετε τις αγορές σας στα εμπορικά καταστήματα. Πτήση και επιστροφή στην Αθήνα.


Τιμή συμμετοχής

339€

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια
  • Φόροι Αεροδρομίου
  • Μεταφορές/περιηγήσεις, με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*
  • Ημιδιατροφή (4 πρωινά + 4 δείπνα)
  • Ελληνόφωνος τοπικός ξεναγός στο Βουκουρέστι
  • Δημοτικοί φόροι
  • Αρχηγός εκδρομής, Ταξιδιωτική ασφάλεια, Φπα

Δεν περιλαμβάνονται

  • Εισόδους μουσείων/ποτά/φιλοδωρήματα και ότι αναφέρεται ως προαιρετικό,

Σημειώσεις

* Η ΤΙΜΗ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟ ΑΡΙΘΜΟ ΘΕΣΕΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΝΑΥΛΟ