BIENNH

ΒΙΕΝΝΗ-ΘΕΡΙΝΑ ΑΝΑΚΤΟΡΑ SCHONBRUNN

03, 13, 20, & 27/08 | 4 ΗΜΕΡΕΣ

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα

Κατεβάστε το φυλλάδιο της εκδρομής πατώντας εδώ.
Εξαιρετικά δημοφιλής 5 αστέρια (5/5)
BIENNH
Προσφορά
από..479€

Πρόγραμμα εκδρομής

1η μέρα, Αθήνα – Βιέννη – Ξενάγηση πόλης – Θερινά ανάκτορα Schönbrunn

Αναχώρηση από το αεροδρόμιο Ε. Βενιζέλος με απ’ ευθείας πτήση για την Βιέννη. Άφιξη Και ακολουθεί ξενάγηση στην πόλη. Θα διασχίσουμε την περίφημη Ring Strasse με τα επιβλητικά μέγαρα του 19ου αι., την μεγαλοπρεπή Όπερα, τα Μουσεία Φυσικής Ιστορίας και Ιστορίας της Τέχνης, το ελληνιστικού ρυθμού εντυπωσιακό Κοινοβούλιο, το μεγαλοπρεπές Δημαρχείο, το Πανεπιστήμιο, την κατοικία του Έλληνα ευεργέτη Σίμωνα Σίνα και το Musikverein. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το παλάτι της Σίσσυ, το περίφημο Schönbrunn (έξοδα ατομικά), όπου θα ξεναγηθούμε στο εσωτερικό των ανακτόρων (δωμάτιο Ναπολέοντα, κινέζικο σαλόνι, σαλόνι της Ελισάβετ κλπ). Το παλάτι οφείλει τη σημερινή του μορφή στη Μαρία Θηρεσία. Στο εξωτερικό τμήμα δεσπόζουν οι έξοχοι μπαρόκ κήποι, ισάξιοι των Βερσαλλιών, καθώς και ο παλαιότερος ζωολογικός κήπος του κόσμου. Μετά το τέλος της ξενάγησης, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

2η μέρα, Βιέννη (προαιρετική 2η περιπατητική ξενάγηση πόλης) :

Πρωινό στο ξενοδοχείο και στη συνέχεια θα ξεκινήσουμε για την πεζή ξενάγηση στην πόλη (προαιρετικά έξοδα ατομικά). Πρώτη στάση ο μητροπολιτικός ναός της Βιέννης, ο Άγιος Στέφανος. Χρονολογείται από τον 12ου αιώνα, σε μεικτό ρομαντικό και γοτθικό ρυθμό και φέρεται ως κεντρικό αξιοθέατο της πόλης, με κυριότερο χαρακτηριστικό την πολύχρωμη, ψηφιδωτή στέγη του. Κατόπιν θα περπατήσουμε στην ιστορική συνοικία της ελληνικής παροικίας, όπου βρίσκεται ο Καθεδρικός Ναός της Αγίας Τριάδας του 18ου αι., σε βυζαντινό ρυθμό. Ακριβώς δίπλα συναντούμε τον ναό του Αγ. Γεωργίου και το σπίτι που έδρασε ο εθνομάρτυρας και πρόδρομος της Ελληνικής Επανάστασης Ρήγας Φεραίος. Μετά το τέλος της ξενάγησης, χρόνος ελεύθερος στη διάθεσή σας.

3η μέρα, Βιέννη – ελεύθερη ημέρα :

Σήμερα σας προτείνουμε να επισκεφτείτε ένα από τα πολυάριθμα μουσεία της Βιέννης, όπως την πινακοθήκη του ανακτόρου Μπελβεντέρε με έργα των Κλιμτ, Μονέ, Ρενουάρ, Βαν Γκόγκ, το μουσείο Αλμπερτίνα με ενδιαφέρουσες περιοδικές εκθέσεις, το μουσείο Ιστορίας της Τέχνης, ένα από τα σημαντικότερα μουσεία στον κόσμο που έχει στην κατοχή του περίπου 60.000 πίνακες ζωγραφικής, το περίφημο Μuseums Quartier, με παγκοσμίου ενδιαφέροντος εκθέσεις μοντέρνας τέχνης, που περιλαμβάνει το Κέντρο Αρχιτεκτονικής, το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (MUMOK), το Κέντρο Τέχνης της καλλιέργειας, το Μουσείο Καπνού, το Μουσείο Λέοπολντ κ.ά.

4η μέρα, Βιέννη - Βιεννέζικα Δάση (προαιρετική εκδρομή) - πτήση επιστροφής για Αθήνα :

Μετά το πλούσιο πρόγευμα, θα αναχωρήσουμε για την εκδρομή στα περίχωρα της Βιέννης, τα περίφημα Βιεννέζικα Δάση (προαιρετικά, έξοδα ατομικά). Εκεί θα γνωρίσετε τον Πύργο του Λιχτενστάιν, το μοναστήρι του Τιμίου Σταυρού, το Μάγερλινγκ, όπου έλαβε χώρα το ερωτικό ή πολιτικό, δράμα του Ροδόλφου και της Μαρίας Βετσέρα. Θα ακολουθήσει επίσκεψη στην όμορφη λουτρόπολη Μπάντεν, όπου θα περπατήσουμε στον πεζόδρομο για να θαυμάσουμε τη γραφική αυτή πόλη. Επιστροφή στη Βιέννη και μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής στην Αθήνα.


Τιμή συμμετοχής

Τιμή συμμετοχής κατ’ άτομο

Ξενοδοχείο

2κλινο

Mercure Wien Westbahnhof 4* ή παρόμοιο

€479

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια με απ’ ευθείας πτήσεις της Aegean Airlines
  • 1 αποσκευή μέχρι 23 κιλά και μια χειραποσκευή μέχρι 8 κιλά
  • 3 διαν/σεις σε ξενοδοχείο 4* με πρωινό
  • Ξενάγηση της πόλης και στα θερινά ανάκτορα Schönbrunn
  • Τοπικός Έλληνας ξεναγός-συνοδός
  • Μεταφορές από/προς τα αεροδρόμια
  • Ταξιδιωτική ασφάλεια αστικής ευθύνης

Δεν περιλαμβάνονται

  • Φόροι αεροδρομίων: 155 €
  • Είσοδοι μουσείων, ανακτόρων και είσοδοι στα διάφορα αξιοθέατα
  • Ό,τι ρητά δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο

Σημειώσεις

ΠΤΗΣΕΙΣ

ΠΤΗΣΗ

ΔΙΑΔΡΟΜΗ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ

ΑΦΙΞΗ

Α3 860

ΑΘΗΝΑ-ΒΙΕΝΝΗ

08.25

09.45

Α3 863

ΒΙΕΝΝΗ-ΑΘΗΝΑ

16.55

20.05

Σημείωση : Η σειρά του προγράμματος ενδέχεται να αλλάξει, χωρίς παραλείψεις, εφόσον κριθεί απαραίτητο από τον διοργανωτή για την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος.

Κάντε κράτηση online!