25η ΜΑΡΤΙΟΥ ΓΥΡΟΣ ΠΗΛΙΟΥ-ΒΟΛΟΣ | 3ΗΜ

ΒΟΛΟΣ-ΜΑΚΡΥΝΙΤΣΑ-ΠΟΡΤΑΡΙΑ-ΤΣΑΓΚΑΡΑΔΑ-ΜΗΛΙΕΣ-ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΛΙΝΘΟΚΕΡΑΜΟΠΟΙΙΑΣ

23 ΜΑΡΤΙΟΥ | 3 ΗΜΕΡΕΣ

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα

Κατεβάστε το φυλλάδιο της εκδρομής πατώντας εδώ.
Εξαιρετικά δημοφιλής 5 αστέρια (5/5)

Πρόγραμμα εκδρομής

1η μέρα, Αθήνα – Μουσείο πλινθοκεραμοποιίας - Βόλος :

Αναχώρηση το πρωί από Μαρούσι 06:40 και από Ομόνοια 07:30, με ενδιάμεση στάση καθοδόν, περνώντας από Στυλίδα, θα φτάσουμε στον Βόλο. Επίσκεψη στο Μουσείο πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα, σπάνιο δείγμα διασωζόμενου βιομηχανικού συγκροτήματος στον Ελληνικό χώρο, το οποίο ιδρύθηκε το 1926. Ανήκει στο δίκτυο θεματικών μουσείων και στοχεύει στην ανάδειξη της ιστορικής ταυτότητας αλλά και της εξέλιξης της πλινθοκεραμοποιίας στον ελληνικό και διεθνή χώρο. Θα έχουμε την δυνατότητα να γνωρίσουμε την αλυσίδα της παραγωγικής διαδικασίας, αλλά και της γενικότερης εξέλιξης της κεραμοποιίας. Κατόπιν ελεύθερος χρόνος στην παραλία του Βόλου µε το παραδοσιακό χρώμα, τα νεοκλασικά κτίρια και τα μοναδικά τσιπουράδικα, ο θεσμός ξεκίνησε από εδώ και ειδικά από τους πρόσφυγες της Μικράς Ασίας. Θα δοκιμάσουμε τoυς τοπικούς μεζέδες. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση. Το βράδυ, δείπνο και διανυκτέρευση.

2η μέρα, Βόλος - Μηλιές –Τσαγκαράδα :

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για τις γραφικές Μηλιές πατρίδα του Πηλιορείτη διαφωτιστή Άνθιμου Γαζή, μια μικρογραφία του Πηλίου όπως έχει χαρακτηριστεί ο πετρόχτιστος οικισμός στην πλατεία του οποίου βρίσκεται ο μοναδικής αρχιτεκτονικής Ναός των Παμμεγίστων Ταξιαρχών του 1741 με τις καταπληκτικές όσο και σπάνιες αγιογραφίες από Αγιορείτες μοναχούς και τη δημόσια βιβλιοθήκη με τα σπάνια χειρόγραφα. Ελεύθερος χρόνος για να «χαθούμε» στα γραφικά σοκάκια και για να απολαύουμε γεύμα μας (προαιρετικά ) στα παραδοσιακά ταβερνάκια του χωριού. Ακολουθεί ένα από τα πιο όμορφα χωριά του Πηλίου, η Τσαγκαράδα, που θα γνωρίσουμε σεργιανώντας στα γραφικά δρομάκια της. Θα επισκεφθούμε την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής, με τον πελώριο πλάτανο στην πλατεία (ηλικία πάνω από 800 χρόνια), θα θαυμάσουμε την πηλιορείτικη αρχιτεκτονική, τους γραφικούς φράκτες και θα έχουμε χρόνο για καφεδάκι. Το απόγευμα θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ δείπνο, διανυκτέρευση.

3η μέρα, Πορταριά - Μακρινίτσα – Αθήνα :

Πρωινό και αναχώρηση για το πηλιορείτικο κεφαλοχώρι, την «κυρία της υποδοχής» την Πορταριά, αγαπημένος προορισμός χάρη στα σπουδαία αρχοντικά της, τις γραφικές πλατείες, την Παναγιά της Πορταρέας, Σειρά έχει η Μακρυνίτσα με την πανοραμική θέα, η οποία χαρακτηρίζεται ως το «μπαλκόνι του Πηλίου». Θα περπατήσουμε μέχρι την κεντρική πλατεία με τα υπεραιωνόβια πλατάνια, θα προσκυνήσουμε στην εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου, θα ξεδιψάσουμε από τη μαρμάρινη βρύση «Αθάνατο νερό» με τους λιονταρόμορφους κρουνούς, θα περιπλανηθούμε στα λιθόστρωτα καλντερίμια, θα παρατηρήσουμε τα πηλιορείτικα σπίτια με τις χαρακτηριστικές στέγες από σχιστόπλακες, ενώ στο καφενείο Θεόφιλος της κεντρικής πλατείας θα θαυμάσουμε την υπέροχη τοιχογραφία με τον ήρωα Κατσαντώνη και τους άντρες του, έργο του λαϊκού ζωγράφου Θεόφιλου Χατζημιχαήλ. Ελεύθερος χρόνος για να απολαύσουμε τον καφέ μας και το γεύμα μας με θέα την πόλη του Βόλου. Εν συνεχεία θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής με τις απαραίτητες στάσεις και γεμάτοι με από τις όμορφες εικόνες του Βουνού των Κενταύρων.


Τιμή συμμετοχής

170€

Περιλαμβάνονται

  • Μεταφορές με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
  • Διαμονή στο κεντρικό ξενοδοχείο PARK 4* στο Βόλο
  • Πρωινά καθημερινά σε μπουφέ
  • Δύο δείπνα σε μπουφέ
  • Αρχηγός – Συνοδός του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης,
  • Φπα

Δεν περιλαμβάνονται

  • Δημοτικός Τουριστικός Φόρος, πληρωτέος στο ξενοδοχείο,
  • είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, ποτά, φιλοδωρήματα, ότι είναι προαιρετικό, και δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα

Φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Ακολουθήστε μας στο κανάλι μας στο VIBER για άμεσες ενημερώσεις!

Φόρμα εγγραφής