ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ | ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ-AVARIS 5*- 3HM

ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ-ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΡΟΥΣΙΩΤΙΣΣΑ-ΚΟΡΥΣΧΑΔΕΣ-ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟ-ΜΕΓΑΛΟ ΧΩΡΙΟ-ΚΡΙΚΕΛΛΟ

17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ | 3 ΗΜΕΡΕΣ

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα

Κατεβάστε το φυλλάδιο της εκδρομής πατώντας εδώ.
Εξαιρετικά δημοφιλής 5 αστέρια (5/5)
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ |  ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ-AVARIS 5*- 3HM
Προσφορά
160 €

Πρόγραμμα εκδρομής

1η μέρα, Αθήνα – Κορυσχάδες – Καρπενήσι :

Αναχώρηση από Μαρούσι στις 07:30 και από Ομόνοια στις 08:00, με ενδιάμεση στάση κοντά στη Λαμία. Ακολούθως αφού περάσουμε από Μακρακώμη και Τυμφρηστό φθάνουμε στο χωριό Κορυσχάδες ένα από τα γραφικότερα χωριά. Στο σχολείο του χωριού πραγματοποιήθηκε η πρώτη εθνοσυνέλευση των μαχόμενων για την απελευθέρωση Ελλήνων το 1944. Ο χώρος αυτός έχει κηρυχθεί ιστορικό διατηρητέο μνημείο και λειτουργεί ως μουσείο Εθνικής Αντίστασης. Παραμονή για το γεύμα μας σε παραδοσιακή ταβέρνα. Συνεχίζουμε για το Καρπενήσι και τον κεντρικό πεζόδρομο. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα και καφέ. Κατόπιν για το ξενοδοχείο δείπνο και διανυκτέρευση.

2η μέρα Καρπενήσι – Παναγιά Προυσιώτισσα – Μεγάλο Χωριό – Κεφαλόβρυσο:

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε μέσω της υπέροχης καταπράσινης διαδρομής για την γραφική κοιλάδα του Καρπενησιώτη – Το Γαύρο – Το Άγριο φαράγγι Κλειδί, στάση στη θέση «Τύπωμα» ή «Πατήματα» όπου σύμφωνα με την παράδοση βρίσκονται τα Πατήματα της εικόνας της Παναγίας Της Προυσιώτισσας και αρκετά ψηλότερα η Δρακότρυπα που δημιούργησε στο πέρασμα της πηγαίνοντας στο χώρο όπου την βρήκαν, τη γέφυρα Διπόταμου και τη σπουδαία μονή της Παναγίας Προυσιώτισσας χτισμένη σε απόκρημνο βράχο. Σχετική παραμονή για ευλαβικό προσκύνημα στη θαυματουργή εικόνα της που βρίσκεται σε κρύπτη - Παρεκκλήσι μέσα στο καθολικό της μονής, επίσκεψη στην αίθουσα πολύτιμων κειμηλίων με χρυσοκεντήματα, χειρόγραφους κώδικες καθώς και προσωπικά αντικείμενα του Γ. Καραϊσκάκη. Κατόπιν αναχώρηση για το Μεγάλο Χωριό, όπου επίσκεψη στο Λαογραφικό Μουσείο. Δημιουργήθηκε το 1991 από τον Σύνδεσμο Μεγαλοχωριτών «Αγία Παρασκευή», ο οποίος έχει τιμηθεί για τη δράση του από το Εθνικό Ίδρυμα και από την Ακαδημία Αθηνών. Αναπαραστάσεις παλιών επαγγελμάτων και σπιτιών, φορεσιές, εργαλεία, πατητήρια, αποστακτήρια, ραπτομηχανές, μουσικά όργανα, φωτογραφικές μηχανές, πετρώματα, υφαντά κι ένα σωρό ακόμη αντικείμενα αφηγούνται την ιστορία του τόπου και τον καθημερινό τρόπο ζωής των παλιών Μεγαλοχωριτών, ελεύθερος χρόνος, και στη συνεχεία γεύμα σε τοπική ταβέρνα. Συνεχίζουμε για το Κεφαλόβρυσο, θαυμάσιος τόπος αναψυχής με αιωνόβια πλατάνια και τρεχούμενα νερά. Επίσκεψη του μνημείου του Μάρκου Μπότσαρη, αγωνιστή του 1821. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

3η μέρα, Καρπενήσι – Κρίκελλο – Γοργοπόταμος - Αθήνα :

Μετά το πρωινό μας, θα αναχωρήσουμε για το χωριό Κρίκελο σε υψόμετρο 1120 μ. ανατολικά της Ευρυτανίας. Καταπληκτικό θέρετρο, μέσα από μία φανταστική διαδρομή από ελατοδάσος. Μόλις μπαίνουμε στο χωριό θα αντικρίσουμε τις 7 βρύσες καθώς και την καθεδρική εκκλησία του Αγίου Νικολάου, νεότερο μνημείο στην κεντρική πλατεία με πυκνά πλατάνια. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα και αγορά παραδοσιακών προϊόντων. Εν συνεχεία αναχώρηση για το Γοργοπόταμο επίσκεψη στη Γέφυρα μνημείο και παραμονή για γεύμα στην όμορφη περιοχή. Επιστροφή στην Αθήνα με ενδιάμεση στάση.


Τιμή συμμετοχής

 

ΔΙΚΛΙΝΟ

ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

160€

+50€

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΤΟΧΩΝ VOUCHER ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

80€

+50€

Περιλαμβάνονται

  • Μεταφορές με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
  • Διαμονή στο ξενοδοχείο AVARIS 5*
  • Πρωινά καθημερινά
  • Δύο δείπνα
  • Αρχηγός – Συνοδός του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης,
  • Φπα,

Δεν περιλαμβάνονται

  • Δημοτικός Τουριστικός Φόρος, πληρωτέος στο ξενοδοχείο,
  • είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, ποτά, φιλοδωρήματα, ότι είναι προαιρετικό, και δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα

Κάντε κράτηση online!