ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΝΑΟΥΣΑΣ & ΜΠΟΥΡΑΝΙ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

`Μπούλες & Γενίτσαροι` - Τύρναβος `Έθιμο Μπουρανί`, ΑΜΠΕΛΑΚΙΑ – ΒΕΡΟΙΑ – ΈΔΕΣΣΑ

29 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ | 3 ΗΜΕΡΕΣ

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα

Κατεβάστε το φυλλάδιο της εκδρομής πατώντας εδώ.
Εξαιρετικά δημοφιλής 5 αστέρια (5/5)
ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΝΑΟΥΣΑΣ & ΜΠΟΥΡΑΝΙ ΤΥΡΝΑΒΟΥ
Προσφορά
130€

Πρόγραμμα εκδρομής

1η μέρα, Αθήνα – Αμπελάκια – Αγχίαλος Θεσσαλονίκης :

Αναχώρηση το πρωί, και με ενδιάμεση στάση για τη Λαμία, θα επισκεφθούμε τα ξακουστά Αμπελάκια, με την μοναδική θέα προς την κοιλάδα των Τεμπών. Το χωριό φημίζεται για τα σπουδαία αρχοντικά του καθώς γνώρισε πολύ μεγάλη οικονομική ανάπτυξη κατά το παρελθόν, χάρη στην επεξεργασία και την βαφή νημάτων με κόκκινο χρώμα που παρήγαγαν από την επεξεργασία του φυτού (ρουβία η βαφική). Άξια αναφοράς είναι το περίφημο Αρχοντικό του Γεωργίου Σβάρτς (Μαύρου), η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου και το Κέντρο Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Ελεύθερος χρόνος και παραμονή για γεύμα. Συνεχίζουμε για την Αγχίαλο Θεσσαλονίκης όπου και το πολυτελές ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση στα δωμάτια μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

2η μέρα Έδεσσα – Νάουσα - Βέροια :

Μετά το πρωινό αναχώρηση για την Σκύδρα και την Έδεσσα για να θαυμάσουμε την δύναμη της φύσης επισκεπτόμενοι τους περίφημους καταρράκτες. Σε μικρή απόσταση από το πάρκο των Καταρρακτών συναντάμε την παλιά βιομηχανική υδροκίνητη ζώνη της Έδεσσας, γνωστή ως περιοχή των Mύλων. Η περιοχή είναι γνωστή ως "Μύλοι" και είναι μοναδική σε έκταση υδροκίνητων παραγωγικών μονάδων στον ελλαδικό χώρο. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε το Κανναβουργείο το οποίο αποτέλεσε το μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής σχοινιών και σπάγκων στην Ελλάδα. Εν συνεχεία για την καταπράσινη Νάουσα. Η πόλη έχει σήμερα την τιμητική της. Θα παρακολουθήσουμε τις τοπικές εκδηλώσεις και το τοπικό έθιμο «μπούλες και γενίτσαροι», με παρελάσεις, χορούς, τραγούδια, καρναβαλιστές. όμορφη Βέροια. Στην πλατεία ελιάς, με την όμορφη θέα, θα παραμείνουμε για καφεδάκι και για να δοκιμάσουμε το τοπικό ραβανί. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Σας περιμένουμε το βράδυ στο Αποκριάτικο ξεφάντωμα με χορό και τραγούδι! Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η μέρα, Θεσσαλονίκη - Τύρναβος ``Εθιμο Μπουρανί`` - Αθήνα:

Μετά το πρωινό μας σύντομη περιήγηση της πόλης της Θεσσαλονίκης, όπου θα δούμε τον Άγιο Δημήτριο, την Ροτόντα, και τον Λευκό Πύργο, όπου θα έχουμε παραμονή στην Πλατεία Αριστοτέλους. Στην συνέχεια αναχώρηση για τον Τύρναβο. Θα παρακολουθήσουμε το τοπικό έθιμο Μπουρανί, μέσα σε ένα γλέντι με χορούς και τραγούδια, με διάφορα φαλλικά ομοιώματα και πειράγματα των ντόπιων . Παραμονή για να παρακολουθήσουμε τις εκδηλώσεις και προαιρετικά για γεύμα. Επιστροφή στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.


Τιμή συμμετοχής

130€

Περιλαμβάνονται

  • Μεταφορές με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
  • Διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Perinthos Hotel
  • 2 Πρωινά σε μπουφέ
  • 2 Δείπνα σε μπουφέ
  • Αποκριάτικο γλέντι με μουσική D.J.
  • Αρχηγός – Συνοδός εκδρομής / Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης / Φπα

Δεν περιλαμβάνονται

  • Ο νέος Δημοτικός Τουριστικός φόρος, ότι δεν αναφέρεται, είσοδοι σε Μουσεία Αρχαιολογικούς χώρους , φιλοδωρήματα