28η ΡΟΥΜΑΝΙΑ & ΚΑΡΠΑΘΙΑ

Διαμονή στο κεντρικό RIN GRAND HOTEL 4* με πλούσια ημιδιατροφή! Πλήρες πρόγραμμα σε ΠΥΡΓΟ ΔΡΑΚΟΥΛΑ - ΣΟΦΙΑ - ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ - ΣΙΝΑΪΑ - ΜΠΡΑΣΟΒ

ΑΝΑΧ. 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ | 6 ΜΕΡΕΣ

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα

Κατεβάστε το φυλλάδιο της εκδρομής πατώντας εδώ.
Εξαιρετικά δημοφιλής 5 αστέρια (5/5)
28η ΡΟΥΜΑΝΙΑ & ΚΑΡΠΑΘΙΑ
Προσφορά
289€

Πρόγραμμα εκδρομής

1η μέρα, Αθήνα – Σόφια

Αναχώρηση νωρίς το πρωί από Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις. Διέλευση συνόρων. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας στη Σόφια, δείπνο και διανυκτέρευση.

2η μέρα, Σόφια – Βουκουρέστι

Μετά το πρωινό θα ακολουθήσει περιήγηση της πόλης κατά την οποία θα δούμε τον καθεδρικό ναό του Αλέξανδρου Νέφσκι, το Εθνικό θέατρο, το Πανεπιστήμιο, την άσβεστη φλόγα του αγνώστου στρατιώτη ναό της Αγίας Σοφίας –Αγίου Νικολάου και τη Ροτόντα του Αγίου Δημητρίου. Αναχώρηση για τα σύνορα Βουλγαρίας –Ρουμανίας μέσω των πόλεων Πλέβεν – Ρουσέ. Φυσικό σύνορο των δύο κρατών ο ποταμός Δούναβης που θα τον απολαύσουμε περνώντας την μοναδική γέφυρα που ενώνει τα δύο κράτη, γέφυρα φιλίας, προς το Ρουμάνικο σύνορο τζιούρτζου. Θα φτάσουμε στο Βουκουρέστι, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η μέρα, Βουκουρέστι (ξενάγηση)

Μετά το πρωινό ακολουθεί η ξενάγηση της πόλης. Το Βουκουρέστι, χτισμένο στις όχθες του ποταμού Dimbovita, θεωρείται μια από τις πιο ωραίες πόλεις της Ευρώπης. Στην σημερινή μας περιήγηση θα δούμε το μουσείο Φυσικής Ιστορίας, την αψίδα του θριάμβου, το Πατριαρχείο, αξιοθέατα που εντυπωσιάζουν, την Εκκλησία της Σταυροπόλεως μια μικρή εκκλησία που ξεχωρίζει για την ομορφιά της και την απλότητα της. Ανήκει στο ομώνυμο μοναστήρι του Σταυροπόλεως. Ακολουθεί το Ρουμανικό Αθήναιον ένα περίκομψο, καλυμμένο με θόλο, κυκλικό κτίριο που στεγάζει το μέγαρο μουσικής. Άνοιξε το 1888 και έκτοτε αποτελεί το σημείο αναφοράς για τα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης. Το Εθνικό Μουσείο Τέχνης της Ρουμανίας σε ένα πρώην βασιλικό παλάτι στην Πλατεία Επανάστασης στο κέντρο της πόλης που φτιάχτηκε το 1937. Το κοινοβούλιο της Ρουμανίας (Σπίτι του Λαού). Κατασκευασμένο επί Τσαουσέσκου είναι το δεύτερο μεγαλύτερο κτιριακό συγκρότημα παγκοσμίως μετά το Πεντάγωνο των Η.Π.Α. Την Kretzulescu Εκκλησία μια Ανατολική Ορθόδοξη εκκλησία στο κέντρο του Βουκουρεστίου με πολύ εντυπωσιακές αγιογραφίες. Καταλήγουμε στην περιοχή με τα ιστορικά καφέ της παλιάς πόλης. Ελεύθερος χρόνος. Δείπνο, και διανυκτέρευση.

4η μέρα, Βουκουρέστι – Σινάϊα - Μοναστήρι Κατακουζηνού - Καρπαθία, «Πύργος Δράκουλα» - Μπρασόβ - Βουκουρέστι

Μετά το πρωινό προαιρετική εκδρομή (40€) για την πανέμορφη Σινάϊα. Η πόλη ονομάζεται και «Διαμάντι των Καρπαθίων» καθώς αποτελούσε κάποτε έναν από τους αγαπημένους προορισμούς της υψηλής κοινωνίας της Ρουμανίας, επίσης Θα δούμε το μοναστήρι του Κατακουζηνού. Συνεχίζουμε για τα Καρπάθια και το Φρούριο Μπράν, γνωστό και ως «Πύργος του Δράκουλα» λόγω της ομώνυμης ιστορίας τρόμου και τα υπαίθρια μαγαζάκια δίπλα του για αγορά σουβενίρ σχετικά με τον περίφημο μύθο. Κατόπιν θα επισκεφθούμε τη μεσαιωνική πόλη Μπρασόβ, που θεωρείται ότι είναι η πιο όμορφη πόλη της σημερινής Ρουμανίας. Στην πόλη είχαν εγκατασταθεί με το πέρασμα των αιώνων Ούγγροι, Ρουμάνοι, Σλάβοι και Γερμανοί, κάνοντάς την, την πιο κοσμοπολίτικη πόλη των Βαλκανίων. Θα θαυμάσουμε τηνΜαύρη Εκκλησία τη μεγαλύτερη γοτθική εκκλησία της Ρουμανίας και θα πιούμε τον καφέ μας στην κεντρική πλατεία με το κτίριο του παλαιού Δημαρχείου που φέρει στην πρόσοψή του το έμβλημα της πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ημέρα, Βουκουρέστι - Βέλικο Τάρνοβο - Bansko

Πρωινό και αναχώρηση για την Πόλη των Τσάρων το Βελίκο Τάρνοβο, είναι πασίγνωστη ως η ιστορική πρωτεύουσα της Δεύτερης Βουλγαρικής Αυτοκρατορίας, προσελκύοντας πολλούς τουρίστες με τη μοναδική αρχιτεκτονική της. Συνεχίζουμε για το Bansko. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας δείπνο, και διανυκτέρευση.

6η ημέρα, Bansko – Σαντάνσκι - Αθήνα

Πρωινό και αναχώρηση για το Σαvτάνσκι, έχει αναπτυχθεί με αμφιθεατρικό τρόπο στις εξωτερικές νοτιοδυτικές πλαγιές των Ορέων Πιρίν. Στην πόλη υπάρχουν θερμές πηγές, γεγονός που κάνει πολλούς τουρίστες από Βουλγαρία και Ελλάδα να το επισκέπτονται για διακοπές και χαλάρωση στις πηγές. Χρόνος ελεύθερος για αγορές. Συνεχίζουμε για τα σύνορα και με ενδιάμεσους στάσεις για καφέ και φαγητό, άφιξη στην Αθήνα.


Τιμή συμμετοχής

ΠΡΟΣΦΟΡΑ : 289€

Περιλαμβάνονται

  • Μεταφορές/περιηγήσεις, με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* , Βουκουρέστι στο RIN GRAND HOTEL 4*
  • Ημιδιατροφή (5 πρωινά + 5 δείπνα)
  • Δημοτικοί Φόροι Διανυκτερεύσεων
  • Αρχηγός εκδρομής, Ταξιδιωτική ασφάλεια, Φπα

Δεν περιλαμβάνονται

  • Εισόδους μουσείων/ποτά/φιλοδωρήματα και ότι αναφέρεται ως προαιρετικό,

Σημειώσεις

AΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ --------------------------------------------------------------------------------------------------- ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Η ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΚΔΡΟΜΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΚΑΙ 5 ΗΜΕΡΕΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΣ