17/04 ΔΑΛΜΑΤΙΚΕΣ ΑΚΤΕΣ - ΚΡΟΑΤΙΑ - ΛΙΜΝΕΣ ΠΛΙΤΒΙΤΣΕ - ...
515 €
Βουδαπέστη - Βιέννη - Βελιγράδι
Συγκέντρωση στις 06:15 και αναχώρηση στις 06:30 από Ομόνοια, με ενδιάμεσες στάσεις για ξεκούραση και φαγητό θα φτάσουμε στα σύνορα. Αφού πραγματοποιηθεί ο Συνοριακός έλεγχος και η διέλευση μας και συνεχίζουμε το ταξίδι μας για την Σερβία , όπου και θα διανυκτερεύσουμε. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο και διανυκτέρευση.
Μετά το πρωινό αναχώρηση για Βουδαπέστη. Η διαδρομή μας από την πρωτεύουσα της Σερβίας, το Βελιγράδι, και προσπερνώντας το Νόβισαντ, μας οδηγεί στα σύνορα Ουγγαρίας και την πόλη του Σέγκετ. Το απόγευμα το «Μαργαριτάρι του Δούναβη», η πανέμορφη Βουδαπέστη, μας καλωσορίζει και μας προσκαλεί να την γνωρίσουμε. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Χρόνος ελεύθερος στην διάθεσή σας για μια πρώτη γνωριμία με την Μαγική πρωτεύουσα, που την χωρίζει ο Δούναβης και την ενώνουν οι πανέμορφες γέφυρές του. Δείπνο στο ξενοδοχείο. Στη συνέχεια σας προτείνουμε μια μαγευτική κρουαζιέρα στο φωταγωγημένο Δούναβη, συνοδεία του ξεναγού μας. Μέσα από το πλοιάριο θα θαυμάσετε τα μεγαλοπρεπή κτήρια και τα εντυπωσιακά αξιοθέατα της πανέμορφης Βουδαπέστης. Διανυκτέρευση.
Μετά το πρωινό πανοραμική ξενάγησή της Βουδαπέστης. Ξεκινάμε από τη Βούδα και το λόφο του Γκέλερτ και συνεχίζεται με τους Πύργους των Ψαράδων, την θαυμαστή εκκλησία του Ματία, όπου στέφονταν οι βασιλιάδες για να απολαύσουμε την εξαιρετική θέα που προσφέρει η πόλη με τις πολλές και επιβλητικές γέφυρες και το ολόδροσο νησάκι της Μαργαρίτας στη μέση του Δούναβη. Λίγο αργότερα διασχίζοντας μια από τις πιο αριστοτεχνικές γέφυρες του Δούναβη, την γέφυρα των Αλυσίδων, θα βρεθούμε στην Πέστη και την Πλατεία Ηρώων, στολισμένη με υπέροχα αγάλματα και τελειώνουμε με τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Στεφάνου. Εν συνεχεία γεύμα και ελεύθερος χρόνος όπου μπορείτε να επισκεφθείτε τη λεωφόρο Ρακότσι και τον πεζόδρομο Βάτσι για τα ψώνια σας . Για το βράδυ σας προτείνουμε προαιρετικά, διασκέδαση σε παραδοσιακή ταβέρνα με τσιγγάνικα βιολιά. Διανυκτέρευση.
Μετά το πρωινό, αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Αυστρίας, την Βιέννη με την μαγευτική αυστριακή ύπαιθρο να συντροφεύει την διαδρομή μας. Άφιξη στην πόλη του Μότσαρτ και του Στράους, όπου θα μεταβούμε στο παλάτι του Σενμπρούν, με τα 1400 δωμάτια και τους εξαίρετους κήπους του, την Όπερα, το μουσείο Φυσικής Ιστορίας, το συγκρότημα των Ανακτόρων Χόφμπουργκ, το Κοινοβούλιο, το θαυμάσιο Νεογοτθικό Δημαρχείο, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Στεφάνου, το Μουσείο Καλών Τεχνών και όλα τα άλλα πανέμορφα κτίρια που στολίζουν την Αυστριακή πρωτεύουσα. Ελεύθερος χρόνος στον διάσημο πεζόδρομο Κέρτνερ στράσε, όπου μπορείτε να ψωνίσετε και τις περίφημες Βιεννέζικες σοκολάτες. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας . Διανυκτέρευση.
Μετά το πρωινό μας, θα αναχωρήσουμε για το Βελιγράδι. Η μεγάλη ιστορία του Βελιγραδίου αντανακλάται στην αρχιτεκτονική του, η οποία ποικίλλει από βυζαντινά και οθωμανικά κτίρια μέχρι νεοκλασικά και ρομαντικά κτίρια στις παλαιότερες συνοικίες, και από την αρτ νουβό μέχρι το μπρουταλισμό και το νέο-βυζαντινό σχεδιασμό στο Νέο Βελιγράδι. Περιήγηση και επισκέψεις στο κάστρο Καλέ Μεγκντάν, την φυλακή του Ρήγα Φεραίου, στον μεγαλύτερο Ορθόδοξο Ναό του Αγ. Σάββα, το Δημαρχείο και το Κοινοβούλιο. Εν συνεχεία θα κατευθυνθούμε προς τη Νότια Σερβία. Άφιξη στο ξενοδοχείο , δείπνο και διανυκτέρευση.
Μετά το πρωινό, αφήνουμε την Νότια Σερβία και ξεκινάμε το ταξίδι της επιστροφής μας για τον συνοριακό σταθμό των Ευζώνων. Έλεγχος των ταυτοτήτων ή διαβατηρίων και συνεχίζουμε για την Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και φαγητό. Άφιξη στην Αθήνα με τις καλύτερες εντυπώσεις!.
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ 15 ΕΤΩΝ ΜΕ ΛΑΤΙΝΙΚΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ Η διανυκτέρευση τους Νις μπορεί να γίνει στην πόλη Παρασίν ή Λέσκοβατς.
380€ early booking