ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

ΕΘΙΜΟ ΚΥΡΑΣ ΣΥΚΟΥΣ - ΜΕΣΣΗΝΗ - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΗ ΜΑΝΗ – ΠΥΛΟΣ – ΜΕΘΩΝΗ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΣΠΗΛΑΙΟ ΔYΡΟΥ – ΜΕΘΩΝΗ – ΝΑΥΠΛΙΟ

5 ΜΑΡΤΙΟΥ | 3 ΗΜΕΡΕΣ

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα

Εξαιρετικά δημοφιλής 5 αστέρια (5/5)
ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Προσφορά

Πρόγραμμα εκδρομής

1η μέρα, Αθήνα – Σπήλαιο Δυρού – Αρεόπολη - Μεσσηνιακή Μάνη – Καλαμάτα :

Αναχώρηση το πρωί, με ενδιάμεση στάση για καφέ και ξεκούραση θα φθάσουμε στο Γύθειο. Κατόπιν για τα Σπήλαια Δυρού, χωρίζονται σε τρία διαφορετικά: στο Σπήλαιο Bλυχάδα που είναι επισκέψιμο, και στα Σπήλαια Aλεπότρυπα και Kαταφύγι. Η διαδρομή μέσα στο παραμυθένιο αυτό κόσμο κρατάει περίπου τρία τέταρτα και απολαμβάνουμε τη Πρώτη Σάλα με το μανδύα του Ποσειδώνα, τη Νεκρή Πολιτεία, το Σταυροδρόμι με τις Νηρηίδες και το λευκό αρκουδάκι, τη Λίμνη των Ωκεανίδων με το πέτρινο δάσος, τον υπέροχο σταλαγμίτη της μικρής θημωνιάς, κ.α. Αφού ολοκληρώσουμε την ξενάγηση μας στο σπήλαιο. Θα συνεχίσουμε για την Αρεόπολη την πρωτεύουσα της Μέσα Μάνης. Είναι καλοδιατηρημένος οικισμός με πέτρινα σοκάκια που φέρουν ζωντανά τα ίχνη της αίγλης του παρελθόντος, με τους ψηλούς πύργους, τα περίτεχνα αρχοντικά των επιφανών οικογενειών. Συνεχίζουμε για το Οίτυλο, Καρδαμύλη, με προορισμό μας την όμορφη Καλαμάτα, άφιξη στο πολυτελές κεντρικό ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια, δείπνο και διανυκτέρευση.

2η μέρα, Μεθώνη - Πύλο – Καρναβάλι Καλαμάτας :

Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για την Μεθώνη. Το γραφικότερο σημείο της είναι το παραθαλάσσιο κάστρο με το οκταγωνικό Μπούρτζι. Αξίζει να το περπατήσετε ολόκληρο, ιδίως τον πλακόστρωτο δρόμο της αγοράς που οδηγεί στην επιβλητική Πύλη της Θάλασσας κι από κει να φτάσετε μέχρι τα βράχια του Μόθωνα Λίθου στο Μπούρτζι. Συνεχίζουμε για την Πύλο, την όμορφη πολιτεία με το νησιώτικο χρώμα, το ιδιόρρυθμο αρχιτεκτονικό σχέδιο, κτισμένη αμφιθεατρικά. Στο μικρό και γραφικό κόλπο της στις 20 Οκτωβρίου 1827 έγινε η ναυμαχία του Ναβαρίνου, αποφασιστικής σημασίας για την τελική έκβαση του αγώνα και την καταστροφή του Τουρκικού στόλου. Κατόπιν επιστροφή και παρακολούθηση του Καλαματιανού Καρναβαλιού, όπου μαζί με τους ντόπιους, με σφυρίχτρες και κόρνες να δημιουργούν μια εκκωφαντική κατάσταση, με ευφάνταστη θεματολογία από τα διαγωνιζόμενα γκρουπ, με δυνατό κέφι και ενθουσιασμό θα διασκεδάσουμε και εμείς μαζί τους. Το απόγευμα θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας, δείπνο με αποκριάτικο χορό και μουσική, διανυκτέρευση.

3η μέρα, Ι.Μ. Υπαπαντής – Έθιμο Κυράς Συκούς - Μεσσήνη – Ναύπλιο – Αθήνα :

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για να επισκεφθούμε τον μεγαλοπρεπή ναό της Υπαπαντής. Κατόπιν θα μεταβούμε στην Μεσσήνη για να παρακολουθήσουμε το έθιμο της Κυράς Συκούς με την αναπαράσταση της δίκης και του απαγχονισμού της από τον Ιμπραήμ Πασά. Το πρωί κάθε Καθαρής Δευτέρας, στη θέση «Κρεμάλα», γίνεται η αναπαράσταση της εκτέλεσης μιας γερόντισσας της Μεσσήνης, της γριάς Συκούς, που κατά την παράδοση κρεμάστηκε στη συγκεκριμένη τοποθεσία της πόλης με εντολή του Ιμπραήμ Πασά. Φημολογείται ότι όταν στρατοπέδευσε ο Ιμπραήμ στη Μεσσήνη -κατά την προσπάθειά του να καταπνίξει την εξέγερση των Ελλήνων- είδε ένα κακό όνειρο και ζήτησε να του φέρουν κάποιον να του το εξηγήσει. Έτσι τον επισκέφθηκε η Γριά Συκού και εξηγώντας το όνειρο του είπε ότι η εκστρατεία του και ο ίδιος θα είχαν οικτρό τέλος από την αντίδραση και το σθένος των επαναστατημένων Ελλήνων. Αυτά που άκουσε δεν του άρεσαν καθόλου και θυμώνοντας διέταξε να την κρεμάσουν. Μετά την αναπαράσταση, μπορεί κάθε επισκέπτης να «κρεμαστεί» από τους ψευτοδήμιους της κρεμάλας. Μπορούν όμως να δωροδοκήσουν τους δήμιους και να τους κατεβάσουν από την κρεμάλα, αν τους δώσουν λίγα χρήματα για να εξασφαλίσουν το κρασί τους. Κατόπιν θα αναχωρήσουμε για το Ναύπλιο όπου θα παρακολουθήσουμε τις διάφορες εκδηλώσεις για τα Κούλουμα. Επιστροφή στην Αθήνα με ενδιάμεση στάση.


Τιμή συμμετοχής

Περιλαμβάνονται

  • Μεταφορές με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
  • Διαμονή σε κεντρικό ξενοδοχείο 4*
  • Αποκριάτικο γλέντι με μουσική
  • 2 Πρωινά σε μπουφέ
  • 2 Δείπνα σε μπουφέ
  • Αρχηγός – Συνοδός εκδρομής / Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης / Φπα

Δεν περιλαμβάνονται

  • Δημοτικός Τουριστικός Φόρος 3€ την ημέρα
  • Είσοδοι σε Μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους
  • Ό,τι ρητά δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα

Κάντε κράτηση online!