28η Οκτωβρίου - ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ-ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΣ-ΝΕΑΠΟΛΗ

ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ – ΜΥΣΤΡΑΣ - ΝΕΑΠΟΛΗ - ΕΛΑΦΟΝΣΟΣ - ΝΕΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΚΑΣΤΑΝΙΑΣ - ΣΠΗΛΑΙΑ ΔΥΡΟΥ - ΓΥΘΕΙΟ - Limira Mare Hotel

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου | 3 ημέρες

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα

Κατεβάστε το φυλλάδιο της εκδρομής πατώντας εδώ.
Εξαιρετικά δημοφιλής 5 αστέρια (5/5)

Πρόγραμμα εκδρομής

1η ημέρα, Αθήνα–Σπάρτη-Μυστράς-Νεάπολη

Αναχώρηση το πρωί , με ενδιάμεση στάση για καφέ. Συνεχίζουμε για την Σπάρτη. Επίσκεψη στο ενδιαφέρον Μουσείο Ελιάς, είναι το πρώτο που δημιουργήθηκε στην χώρα μας αναδεικνύοντας την πολύπλευρη σημασία της ελιάς και του λαδιού. Η καστροπολιτεία του Μυστρά θα είναι η επόμενη στάση μας. Θα επισκεφτούμε τη νεκρή Βυζαντινή Πολιτεία όπου παλάτια, πύλες, αρχοντικά και σπίτια καταγράφουν την ανεπανάληπτη ιστορική διαδρομή της έδρας του Δεσποτάτου του Μορέως. Θα δούμε τις αναρίθμητες βυζαντινές εκκλησίες που κοσμούν το κάστρο και θα θαυμάσουμε την πανοραμική θέα. Κατόπιν ελεύθερο γεύμα. Μετά το γεύμα θα αναχωρήσουμε για την Νεάπολη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

2η ημέρα, Νέο Σπήλαιο Καστανιάς-Μονεμβασιά-Ελαφόνησος

Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για ένα από τα πιο εντυπωσιακά σπήλαια της Ελλάδας το οποίο βρίσκεται καλά κρυμμένο στο νότιο άκρο της Πελοποννήσου την Καστανιά. Η καταπράσινη ορεινή διαδρομή για το σπήλαιο ακολουθεί την ανατολική απόληξη του Πάρνωνα που σβήνει στο ακρωτήριο του Μαλέα. Πλούσιο σε πυκνότητα και ποικιλία σχημάτων, χρωμάτων και μορφών, το σπήλαιο κατατάσσεται δεύτερο στο είδος του σε όλη την Ευρώπη. Συνεχίζουμε για τη μεσαιωνική καστροπολιτεία, Μονεμβάσια ή Μονεμβασία, Μαλβάζια, Μαλβαζούϊ, Μικρό Γιβραλτάρ, ή Βράχος . Το 375 μ.Χ. αποκόπηκε από την Λακωνία, μετά από έναν τρομερό σεισμό, και πήρε τη μορφή που βλέπουμε σήμερα, όπως ακριβώς συνέβη και με την Ελαφόνησο νοτιότερα. Κατά τον μεσαίωνα κατοικήθηκε, οχυρώθηκε και γνώρισε μεγάλη ακμή. Περιτριγυρισμένη από ορμητήρια πειρατών και κουρσάρων η Μονεμβασιά δεν θα επιβίωνε χωρίς τον βράχο. Θα επισκεφτούμε την Κάτω πόλη. Είναι κτισμένη δίπλα στην θάλασσα, στην νοτιοανατολική πλευρά του Βράχου, με άριστα συντηρημένα και αναπαλαιωμένα κτίσματα από μια μοναδική ελληνική αρχιτεκτονική με άρωμα Αιγαίου και πέτρας. Συνέχεια η Άνω Πόλη είναι κτισμένη στην πάνω πλευρά του βράχου, με θέα, από ψηλά, το Μυρτώο πέλαγος. Αποτελεί απόρθητο φυσικό οχυρό, με αρκετά χαλάσματα αλλά και ελάχιστα κτίσματα να διασώζονται ως σήμερα. Το ανέβασμα γίνεται περπατώντας μέσα από την κάτω πόλη. Στην συνέχεια θα μεταβούμε με ferry boat ( ατομικά έξοδα) στην πανέμορφη Ελαφόνησο. Ελεύθερος χρόνος στην γραφική παραλία για καφέ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στην Νεάπολη, ελεύθερος χρόνος για να γνωρίσουμε την πόλη, δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα, Σπήλαια Δυρού –Γύθειο – Αθήνα

Μετά το πρωινό μας αναχώρηση για τα Σπήλαια ΔΥΡΟΥ, η ύπαρξη των οποίων είναι γνωστή από το 1950 όπου το ζεύγος Πετροχείλου τα εξερεύνησε. Θεωρούνται ως ένα από τα ομορφότερα σπήλαια λιμνών του κόσμου. Επιστροφή στο Γύθειο την όμορφη πολιτεία με νησιώτικο χρώμα, το γραφικό λιμανάκι και τις ψαροταβέρνες. Τα επιβλητικά διώροφα και τριώροφα νεοκλασικά κτίρια, που μαρτυρούν την αίγλη του παρελθόντος, τα παραδοσιακά σπίτια, οι γραφικές σκάλες και οι ωραίες εκκλησίες, το λιμάνι με την πολυσύχναστη μαρμάρινη προκυμαία, τα καΐκια και τις ψαρόβαρκες συνθέτουν ένα ξεχωριστό οικιστικό σύνολο. Παραμονή για το γεύμα. Το απόγευμα θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής και με ενδιάμεση στάση θα καταλήξουμε στην Αθήνα.


Τιμή συμμετοχής

149€

Περιλαμβάνονται

  • Μεταφορές με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν
  • Διαμονή στο ξενοδοχείο Limira Mare Hotel 3* sup
  • Ημιδιατροφή
  • Αρχηγός – συνοδός του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής και επαγγελματικής ευθύνης, Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται

  • Δημοτικός τουριστικός φόρος
  • εισιτήριο για την Ελαφόνησο.
  • είσοδοι σε μουσεία, σπήλαια,