ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΕΣ & ΠΟΛΩΝΙΑ

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΚΡΑΚΟΒΙΑ – ΑΛΑΤΩΡΥΧΙΑ ΒΙΕΛΙΤΣΚΑ - ΑΟΥΣΒΙΤΣ - ΠΡΑΓΑ – ΒΙΕΝΝΗ - ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

25 ΙΟΥΛΙΟΥ, 1,15 & 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα

Κατεβάστε το φυλλάδιο της εκδρομής πατώντας εδώ.
Εξαιρετικά δημοφιλής 5 αστέρια (5/5)
ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΕΣ & ΠΟΛΩΝΙΑ
Προσφορά
595 €

Πρόγραμμα εκδρομής

1η ημέρα, ΑΘΗΝΑ – ΝΙΣ ή ΠΑΡΑΣΙΝ (850 χλμ) :

Συγκέντρωση των εκδρομέων το πρωί, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση από την πόλη μας. Με ενδιάμεσες στάσεις στο δρόμο για καφέ και φαγητό, άφιξη στα σύνορα, όπου θα γίνει ο σχετικός έλεγχος και διέλευση. Συνεχίζουμε για το Νις και άφιξη στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα, ΝΙΣ - ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ – ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ 590 (χλμ) :

Πρωινό και αναχώρηση για Βουδαπέστη. Πρώτη στάση στην πανέμορφη πρωτεύουσα της Σερβίας το Βελιγράδι. Σύντομη επίσκεψη για μία γνωριμία με την πόλη! Τα περισσότερα αξιοθέατα του Βελιγραδίου συγκεντρώνονται στην παλιά πόλη. Το πιο γνωστό και ωραίο σημείο της παλιάς πόλης είναι το φρούριο Kalemegdan το οποίο έχει μετατραπεί σε ένα μεγάλο φανταστικό πάρκο και περιλαμβάνει πολλά αξιοθέατα όπως το στρατιωτικό μουσείο, τον ζωολογικό κήπο αλλά και ωραία θέα στην πόλη και στους ποταμούς Δούναβη και Σάββα. Πάρα πολύ κοντά στο φρούριο βρίσκεται η πλατεία Δημοκρατίας, μια μεγάλη και εντυπωσιακή πλατεία με όμορφα κτίρια. Θα δούμε επίσης τον πύργο όπου εκτελέστηκε ο Ρήγας Φεραίος, που μοιάζει µε τον Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης, ο επονομαζόμενος πύργος Νεµπόισα, ο οποίος χτίστηκε το 1460 και το όνομα του σημαίνει «ατρόμητος», διότι κατείχε καίρια θέση εκτός του βασικού οχυρωματικού συστήματος της πόλης του Βελιγραδίου. Μετά την κατάκτηση της περιοχής από τους Οθωμανούς, ο πύργος χρησιμοποιήθηκε ως φυλακή. Κι εκεί βρήκε τον θάνατο ο Ρήγας Φεραίος το 1798, ενώ αγωνιζόταν για την οργάνωση του απελευθερωτικού αγώνα. Η μετατροπή του πύργου σε μουσείο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της συνεργασίας µμεταξύ της Ελλάδας και της Σερβίας και δρομολογήθηκε το 2007. Συνεχίζουμε για τα σύνορα της Ουγγαρίας στην πόλη Σέγκετ. Το απόγευμα άφιξη στην πανέμορφη πόλη της Βουδαπέστης. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση

3η ημέρα, ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΞΕΝΑΓΗΣΗ :

Πρωινό και αναχώρηση από το ξενοδοχείο για ξενάγηση στην πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, που είναι χωρισμένη από το Δούναβη στη Βούδα και Πέστη. Θα δούμε τον καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου, την πλατεία των Ηρώων, το κοινοβούλιο, τους πύργους των Ψαράδων, την εκκλησία του Αγ. Ματίας με ωραιότατα Βιτρώ. Επίσης θα δούμε το Εθνικό μουσείο της Ουγγαρίας, το μοναδικό μουσείο Καλών Τεχνών με έργα Ελ Γκρέκο, Ραφαέλλο, Τιντορέττο, Λεονάρντο Ντα Βίτσι, Μπρέγκελ, Σέζάν, κ.τ.λ. και τη μαγευτική Όπερα της Βουδαπέστης. Από το λόφο Γκέλερτ στη Βούδα μπορούμε να απολαύσουμε πανοραμικά την πόλη, αλλά και να περιπλανηθούμε στα μεσαιωνικά δρομάκια της παλιάς πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Το βράδυ προτείνουμε μια ρομαντική κρουαζιέρα με το καραβάκι στο Δούναβη, διασχίζοντας το φωταγωγημένο μαργαριτάρι του, την Βουδαπέστη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα, ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΣΛΟΒΑΚΙΑ - ΚΡΑΚΟΒΙΑ. 390 (χλμ) :

Πρωινό. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για τα σύνορα Σλοβακίας. Θα διατρέξουμε όλη την χώρα και θα έχουμε στάση και σχετική παραμονή στην όμορφη Banska Bystrica. Συνεχίζουμε για την παλιά βασιλική πρωτεύουσα της Πολωνίας, την Κρακοβία. είναι μια από τις πιο κομψές πόλεις της Ευρώπης, με ηλικία πάνω από 1,000 χρόνια. Θεωρείται η καρδιά & η ψυχή της Πολωνίας, πατρίδα πολλών από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες, συγγραφείς, μουσικούς, σκηνοθέτες & έδρα ενός από τα πιο παλιά πανεπιστήμια του κόσμου. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα, ΚΡΑΚΟΒΙΑ – ΑΛΑΤΟΡΥΧΕΙΑ – ΚΡΑΚΟΒΙΑ :

Πρωινό. Ακολουθεί ξενάγηση της Κρακοβίας. Είναι μια από τις λίγες μεγάλες πόλεις της Πολωνίας που δεν καταστράφηκαν από τους παγκόσμιους πολέμους του 20ου αι. & η άριστα διατηρημένη Πλατεία της Αγοράς & ο λόφος του Κάστρου την κάνουν πιο δελεαστική πόλη. Σχεδόν όλα τα αξιοθέατά της μπορεί να τα δει κανείς περπατώντας, αφού οι πιο πολλοί δρόμοι της παλιάς πόλης είναι πεζόδρομοι. Παρ’ όλο το ιστορικό της παρελθόν που καθρεφτίζεται στις εκκλησίες, τα μουσεία, τα μνημεία, η Κρακοβία είναι μια σύγχρονη, ζωντανή πόλη. Στη συνέχεια, αναχώρηση για εκδρομή στα αλατωρυχεία. Τα ηλικίας 700 χρόνων αλατωρυχεία είναι στη Βιέλιτσκα, προστατευόμενα από την UNESCO, 15 χλμ. Ν.Α της Κρακοβίας & αποτελούν μια εκπληκτική, υπόγεια εμπειρία. Τα αλατωρυχεία της αποτελούν μοναδικό κειμήλιο στην ιστορία των ορυχείων. Οι υπόγειες στοές στις οποίες βρίσκονται εκκλησίες σκαλιστές πάνω στο αλάτι, μικρές φωσφορίζουσες λίμνες και τα ξύλινα υποστυλώματα των στοών τα οποία είναι αληθινά καλλιτεχνήματα μαραγκών της παλιάς εποχής, προσδίδουν στο αλατωρυχείο μια γοητεία η οποία παρακινεί τους ανθρώπους από όλο τον κόσμο, εδώ και αιώνες να θαυμάσουν αυτό το μοναδικό έργο τέχνης. Επιστροφή στην Κρακοβία. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα, ΚΡΑΚΟΒΙΑ – ΑΟΥΣΒΙΤΣ- ΠΡΑΓΑ :

Πρωινό. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για το Άουσβιτς. θα επισκεφθούμε το μουσειακό χώρο Άουσβιτς/ Μπιρκενάου, ένα από τα μεγαλύτερα στρατόπεδα συγκέντρωσης των Ναζί, όπου βρήκαν τραγικό θάνατο πάνω από 2 εκ. άτομα κατά την διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου. Συνεχίζουμε το δρόμο μας με άφιξη στην Πράγα. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

7η ημέρα, ΠΡΑΓΑ – ΞΕΝΑΓΗΣΗ – ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΜΟΛΔΑΒΑ :

Μετά το πρωινό μας θα ξεκινήσουμε για την ξενάγηση μας στο σημαντικότερο μνημείο της Ευρώπης, στην Μικρή πόλη (μάλα στράνα) και την παλιά πόλη. Θα θαυμάσουμε το επιβλητικό κάστρο Χρατσάνι, παλαιό ανάκτορο των βασιλέων της Βοημίας, τον καθεδρικό ναό, το μοναστήρι Λορέττο, τον πύργο της πυρίτιδας, το Γκέτο, τις μινιατούρες των αλχημιστών, τον πύργο του ιππότη Ντάλιμορ και την γοτθική γέφυρα του Καρόλου ΄Δ κοσμημένη με 37 αγάλματα αγίων. Θα καταλήξουμε στην πλατεία με το φημισμένο Αστρονομικό ρολόι και το Δημαρχείο. Ελεύθερος χρόνος. Το μεσημέρι κρουαζιέρα στον Μολδάβα. Απόγευμα ελεύθερο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, Δείπνο, Διανυκτέρευση.

8η ημέρα, ΠΡΑΓΑ – ΒΙΕΝΝΗ - ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ :

Μετά το πρωινό αναχώρηση για την πόλη της μουσικής την ΒΙΕΝΝΗ. Ξεκινώντας από την κρατική Όπερα, τα δύο Δίδυμα μουσεία, Φυσικής Ιστορίας και Ιστορίας της Τέχνης. Συνεχίζοντας την ξενάγηση μας στη δακτύλιο λεωφόρο (Ring),θα απολαύσουμε τα χειμερινά ανάκτορα των Αψβούργων ΧΟΦΜΠΟΥΡΓΚ, το μεγαλοπρεπές ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ έργο του μεγάλου Δανού αρχιτέκτονα Θεόφιλου Χάνσεν- και το νέο γοτθικό Δημαρχείο. Ακολουθούν το κρατικό θέατρο και το Πανεπιστήμιο της πόλης. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε τον μεγαλοπρεπή Καθεδρικό Ναό της Βιέννης του ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ. Ο ναός αυτός είναι γοτθικού ρυθμού και δεσπόζει στην κεντρική Πλατεία της πόλης. Επίσης από την πλατεία αυτή ξεκινάει ένας από τους πιο όμορφους και ακριβούς δρόμους του κόσμου η περίφημη Kδrten Stasse. Τελευταία στάση μας στη σημερινή ξενάγηση θα αποτελέσουν τα θερινά ανάκτορα των Αψβούργων, γνωστό και ως ΣEΝΜΠΡΟΥΝ. Εδώ θα έχουμε την ευκαιρία να ξεναγηθούμε στα σαράντα σπουδαιότερα δωμάτια του παλατιού απολαμβάνοντας και ξαναζώντας την εποχή της Μαρία Θηρεσίας, του Φραγκίσκου Ιωσήφ και της Πριγκίπισσας Σίσσυς. Μετά το τέλος της ξενάγηση χρόνος ελεύθερος. Μπορείτε να δοκιμάσετε την περίφημη sachertorte σε ένα από τα παραδοσιακά καφέ της πόλης ή να μεταβούμε στον πύργο του Δούναβη (252 μ. ύψος) για να απολαύσουμε τον καφέ μας με θέα την πόλη της Βιέννης και του Δούναβη. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας, δείπνο. Διανυκτέρευση.

9η ημέρα , ΒΙΕΝΝΗ – BEΛΙΓΡΑΔΙ ΚΡΑΚΟΥΣΕΒΑΤΣ ή ΝΙΣ :

Μετά το πρωινό μας αναχώρηση για την Σερβία , παρακάμπτοντας το Βελιγράδι, με ενδιάμεσες στάσεις για το Κρακούσεβατς ή Νίς . Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο. Διανυκτέρευση.

10η ημέρα, ΚΡΑΚΟΥΣΕΒΑΤΣ ή ΝΙΣ – ΑΘΗΝΑ :

Μετά το πρωινό μας αναχώρηση για Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις, γεμάτοι εντυπώσεις και αναμνήσεις από την υπέροχη εκδρομή μας. Άφιξη το βράδυ.


Τιμή συμμετοχής

595 €

Περιλαμβάνονται

 • Μεταφορές με πολυτελή και κλιματιζόμενα πούλμαν
 • Διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 3* & 4*σε δίκλινα δωμάτια
 • Ημιδιατροφή
 • Δώρο κρουαζιέρα στον Μολδάβα
 • Τοπικοί ελληνόφωνοι ξεναγοί Βουδαπέστη - Πράγα - Βιέννη
 • Αρχηγός - Συνοδός Εκδρομής
 • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης, ΦΠΑ
 • Δημοτικοί Φόροι Ξενοδοχείων

Δεν περιλαμβάνονται

 • Είσοδοι στα μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους,
 • Τα ποτά στα δείπνα
 • Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο

Σημειώσεις

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΣ ΑΘΗΝΑ - ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ

Κάντε κράτηση online!