ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΣΟΦΙΑ - BOROVETS- ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ

ΣΟΦΙΑ - ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ - ΜΠΟΡΟΒΕΤΣ - ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ

30 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ | 5 ΗΜΕΡΕΣ

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα

Εξαιρετικά δημοφιλής 5 αστέρια (5/5)
ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΣΟΦΙΑ - BOROVETS- ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ
Προσφορά
295€

Πρόγραμμα εκδρομής

1η μέρα, Αθήνα – Θεσσαλονίκη - Σόφια:

Αναχώρηση νωρίς το πρωί, με πρώτη στάση στην περιοχή της Λαμίας για ξεκούραση καθώς και γεύμα προαιρετικά επί της εθνικής οδού. Συνεχίζουμε για Σόφια, μέσω Προμαχώνα και λίγος χρόνος στα Duty Free για έξυπνες αγορές. Άφιξη το βράδυ, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

2η μέρα, Σόφια (ξενάγηση):

Μετά το πρωινό μας, περιήγηση στην πρωτεύουσα της Βουλγαρίας, την Σόφια. Θα περιδιαβούμε τις μεγάλες λεωφόρους στο κέντρο της πόλης και θα δούμε τον Καθεδρικό Ναό-Μνημείο του Αλέξανδρου Νέφσκι και την υπόγεια κρύπτη του με συλλογή από θαυμάσιες βυζαντινές εικόνες, την Βυζαντινή Εκκλησία της Αγίας Σοφίας που είναι η πιο παλιά, χρονολογείται περίπου στον 6Ο αιώνα και έδωσε το όνομα της στην πόλη, την άσβεστη φλόγα του Άγνωστου Στρατιώτη, το Εθνικό Θέατρο, το Ναό του Αγίου Νικολάου, το Κοινοβούλιο, την Όπερα, την Γέφυρα των Αετών, την Εκκλησία της Αγίας Ειρήνης και Αγίας Κυριακής, την Ρωσική Εκκλησία, τα Ανάκτορα, τον Ναό του Αγ. Γεωργίου, το Πάρκο Ελευθερίας, την Πλατεία Λένιν κ.α. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα, αναμνηστικές αγορές και καφέ στο κέντρο τις πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, γεύμα. Το βράδυ θα μεταβούμε στην πλατεία της Σόφιας όπου θα παρακολουθήσουμε τις εορταστικές εκδηλώσεις για τον ερχομό του νέου έτους. Διανυκτέρευση.

3η μέρα, Borovets :

Μετά το πρωινό, προαιρετική εκδρομή (20€) στο Μπόροβετς, το καλύτερο χιονοδρομικό κέντρο της Βουλγαρίας, με πίστες που αναπτύσσονται ανάμεσα σε πανύψηλα δέντρα, δημιουργώντας ένα ξεχωριστό θέαμα για τον επισκέπτη. Ιδρύθηκε το 1896 για να φιλοξενεί τους Βούλγαρους τσάρους που πήγαιναν για κυνήγι και που σήμερα βγάζει πρωταθλητές του σκι. Το χιονοδρομικό κέντρο του Μπόροβετς προσφέρει πολλαπλές δυνατότητες για όλα τα χειμερινά σπορ, όπως cross - country σκι, άλματα και πίστα διάθλου, που είναι μία από τις καλύτερες της Ευρώπης και ένα από τα πλέον δημοφιλή χιονοδρομικά κέντρα καθώς προσελκύει τους καλύτερους σκιέρ στον κόσμο, παραμονή να απολαύσουμε το χιονισμένο τοπίο, και όσοι επιθυμούν (έξοδα ατομικά) βόλτα με το τελεφερίκ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

4η μέρα, Φιλιππούπολη:

Μετά το πρωινό μας, αναχώρηση για τη Φιλιππούπολη, όπου πεζοί θα περιηγηθούμε στην Παλαιά Πόλη με τα γραφικά δρομάκια και τα παλιά ελληνικά αρχοντικά. Η Παλαιά Πόλη, οι Μιναρέδες Ντζουμάγια και Ιμαρέτ, το Αρχαίο Ρωμαϊκό Αμφιθέατρο, το Σπίτι-Μουσείο Κουγιουμτζόγλου και η Εκκλησία Κωνσταντίνου και Ελένης είναι τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της πόλης τα οποία θα επισκεφθούμε. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για βόλτα, αναμνηστικές αγορές στο εμπορικό κέντρο της πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η μέρα, Σόφια – Σαντάνσκι – Θεσσαλονίκη - Αθήνα:

Μετά το πρωινό αναχώρηση για Αθήνα, με στάση στο Σαντάνσκι για μια σύντομη γνωριμία με την όμορφη πόλη που είναι κτισμένη ανάμεσα σε δύο ποταμούς τον Μπάνσκα και Μπρστιζα όπου έχει πάρει το όνομα της από τον Βούλγαρο επαναστάτη Γιάν Σαντάνσκι. Θα έχουμε αρκετό χρόνο για ψώνια και βόλτα στον πεζόδρομο της πόλης. Συνεχίζουμε για τα σύνορα και με ενδιάμεσους στάσεις για καφέ και φαγητό, άφιξη στην Αθήνα.


Τιμή συμμετοχής

295€

Περιλαμβάνονται

  • Μεταφορές με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
  • Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4*
  • Ημιδιατροφή
  • Αρχηγός - Συνοδός. τοπικός ξεναγός στην Σόφια
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης, Φ.Π.Α, φόρος ξενοδοχείων

Δεν περιλαμβάνονται

  • Είσοδοι σε μουσεία/αρχαιολογικούς χώρους, Αχθοφορικά, φιλοδωρήματα,
  • Ότι αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Σημειώσεις

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΝΕΑ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ ή ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΕ ΛΑΤΙΝΙΚΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ

Φόρμα εγγραφής