02/03 & 21/04 | ΡΟΥΜΑΝΙΑ-ΚΑΡΠΑΘΙΑ

ΣΟΦΙΑ-ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ-ΠΥΡΓΟΣ ΔΡΑΚΟΥΛΑ-ΚΑΡΠΑΘΙΑ-ΣΙΝΑΪΑ-ΜΠΡΑΣΟΒ

2 ΜΑΡΤΙΟΥ & 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ | 6 ΗΜΕΡΕΣ

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα

Κατεβάστε το φυλλάδιο της εκδρομής πατώντας εδώ.
Εξαιρετικά δημοφιλής 5 αστέρια (5/5)
02/03 & 21/04 | ΡΟΥΜΑΝΙΑ-ΚΑΡΠΑΘΙΑ
Προσφορά
325€

Πρόγραμμα εκδρομής

1η μέρα, Αθήνα – Σόφια:

Αναχώρηση νωρίς το πρωί από Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις. Διέλευση συνόρων. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας στη Σόφια, δείπνο και διανυκτέρευση.

2η μέρα, Σόφια – Βουκουρέστι:

Μετά το πρωινό θα ακολουθήσει περιήγηση της πόλης κατά την οποία θα δούμε τον καθεδρικό ναό του Αλέξανδρου Νέφσκι, το Εθνικό θέατρο, το Πανεπιστήμιο, την άσβεστη φλόγα του αγνώστου στρατιώτη ναό της Αγίας Σοφίας – Αγίου Νικολάου και τη Ροτόντα του Αγίου Δημητρίου. Αναχώρηση για τα σύνορα Βουλγαρίας – Ρουμανίας μέσω των πόλεων Πλέβεν – Ρουσέ. Φυσικό σύνορο των δύο κρατών ο ποταμός Δούναβης που θα τον απολαύσουμε περνώντας την μοναδική γέφυρα που ενώνει τα δύο κράτη, γέφυρα φιλίας, προς το Ρουμάνικο σύνορο τζιούρτζου. Θα φτάσουμε στο Βουκουρέστι, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η μέρα, Βουκουρέστι (ξενάγηση):

Μετά το πρωινό ακολουθεί η ξενάγηση της πόλης. Το Βουκουρέστι, χτισμένο στις όχθες του ποταμού Dimbovita, θεωρείται μια από τις πιο ωραίες πόλεις της Ευρώπης. Στην σημερινή μας περιήγηση θα δούμε το μουσείο Φυσικής Ιστορίας, την Aψίδα του Θριάμβου, το Πατριαρχείο, αξιοθέατα που εντυπωσιάζουν, την Εκκλησία της Σταυροπόλεως μια μικρή εκκλησία που ξεχωρίζει για την ομορφιά της και την απλότητα της. Ανήκει στο ομώνυμο μοναστήρι της Σταυροπόλεως. Ακολουθεί το Ρουμανικό Αθήναιον ένα περίκομψο, καλυμμένο με θόλο, κυκλικό κτίριο που στεγάζει το μέγαρο μουσικής. Άνοιξε το 1888 και έκτοτε αποτελεί το σημείο αναφοράς για τα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης. Το Εθνικό Μουσείο Τέχνης της Ρουμανίας σε ένα πρώην βασιλικό παλάτι στην Πλατεία Επανάστασης στο κέντρο της πόλης που φτιάχτηκε το 1937. Το κοινοβούλιο της Ρουμανίας (Σπίτι του Λαού). Κατασκευασμένο επί Τσαουσέσκου είναι το δεύτερο μεγαλύτερο κτιριακό συγκρότημα παγκοσμίως μετά το Πεντάγωνο των Η.Π.Α. Την Kretzulescu Εκκλησία μια Ανατολική Ορθόδοξη εκκλησία στο κέντρο του Βουκουρεστίου με πολύ εντυπωσιακές αγιογραφίες. Καταλήγουμε στην περιοχή με τα ιστορικά καφέ της παλιάς πόλης. Ελεύθερος χρόνος. Σε πολύ κοντινή απόσταση στην Πλατεία Συντάγματος μας βρίσκεται η Χριστουγεννιάτικη αγορά του Βουκουρεστίου, φιλοξενώντας μια σειρά από αξιοθέατα όπως καλλιτεχνικές παραστάσεις, το σπίτι του Santa, παγοδρόμιο, carrousel, νεράιδες, παραδοσιακά φαγητά και χριστουγεννιάτικα δώρα. Δείπνο, και διανυκτέρευση.

4η μέρα, Βουκουρέστι – Σινάϊα - Καρπαθία, «Πύργος Δράκουλα» - Μπρασόβ - Βουκουρέστι:

Μετά το πρωινό εκδρομή για την πανέμορφη Σινάϊα. Η πόλη ονομάζεται και «Διαμάντι των Καρπαθίων» καθώς αποτελούσε κάποτε έναν από τους αγαπημένους προορισμούς της υψηλής κοινωνίας της Ρουμανίας. Συνεχίζουμε για τα Καρπάθια και το Φρούριο Μπράν, γνωστό και ως «Πύργος του Δράκουλα» λόγω της ομώνυμης ιστορίας τρόμου και τα υπαίθρια μαγαζάκια δίπλα του για αγορά σουβενίρ σχετικά με τον περίφημο μύθο. Κατόπιν θα επισκεφθούμε τη μεσαιωνική πόλη Μπρασόβ, που θεωρείται ότι είναι η πιο όμορφη πόλη της σημερινής Ρουμανίας. Στην πόλη είχαν εγκατασταθεί με το πέρασμα των αιώνων Ούγγροι, Ρουμάνοι, Σλάβοι και Γερμανοί, κάνοντάς την, την πιο κοσμοπολίτικη πόλη των Βαλκανίων. Θα θαυμάσουμε την Μαύρη Εκκλησία τη μεγαλύτερη γοτθική εκκλησία της Ρουμανίας και θα πιούμε τον καφέ μας στην κεντρική πλατεία με το κτίριο του παλαιού Δημαρχείου που φέρει στην πρόσοψή του το έμβλημα της πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

5η μέρα, Βουκουρέστι - Πανόραμα Πλέβεν - Σόφια :

Χρόνια Πολλά!!! Πρωινό και αναχώρηση για την πόλη Πλέβεν, η οποία έγινε γνωστή για την ομώνυμη μάχη του Ρωσοτουρκικού πολέμου και αναπαρίσταται πιστά στο μοναδικό Πανόραμα του Πλέβεν. Δημιουργήθηκε μετά το Πανόραμα του Μποροντινό στη Ρωσία με την ευκαιρία της εκατοστής επετείου της Πολιορκίας της Πλέβνας, θεωρείται έμβλημα της πόλης. Στο εσωτερικό χώρο βρίσκεστε σε μια έκθεση ζωγραφικών έργων, γλυπτικών και πραγματικών αντικειμένων και τότε μπροστά στα μάτια σας ζωντανεύει μια από τις σκληρές μάχες για την απελευθέρωση της Βουλγαρίας. Συνεχίζουμε για την Σόφια. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας δείπνο, και διανυκτέρευση.

6η μέρα, Σόφια-Αθήνα :

Μετά το πρωινό αναχώρηση για Αθήνα, με στάση στο Σαντάνσκι για μια σύντομη γνωριμία με την όμορφη πόλη που είναι κτισμένη ανάμεσα σε δύο ποταμούς τον Μπάνσκα και Μπρστιζα όπου έχει πάρει το όνομα της από τον Βούλγαρο επαναστάτη Γιάν Σαντάνσκι. Θα έχουμε χρόνο για ψώνια και βόλτα στον πεζόδρομο της πόλης. Συνεχίζουμε για τα σύνορα και με ενδιάμεσους στάσεις για καφέ και φαγητό, άφιξη στην Αθήνα.


Τιμή συμμετοχής

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ : 325€                                             ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ : 455€

Περιλαμβάνονται

  • Μεταφορές με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*
  • Ημιδιατροφή
  • Τοπικός Ξεναγός Βουκουρέστι
  • Αρχηγός/Συνοδός, Ταξιδιωτική ασφάλεια, Φπα

Δεν περιλαμβάνονται

  • Εισόδους μουσείων/ποτά/φιλοδωρήματα και ότι αναφέρεται ως προαιρετικό,

Κάντε κράτηση online!