GRAND SERAI 5* - ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ - ΜΕΤΣΟΒΟ

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΛΕΣ GRAND SERAI 5* : ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ – ΧΑΡΑΔΡΑ ΒΙΚΟΥ – ΜΕΤΣΟΒΟ

21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ | 3 Ημέρες

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα

Κατεβάστε το φυλλάδιο της εκδρομής πατώντας εδώ.
Εξαιρετικά δημοφιλής 5 αστέρια (5/5)
GRAND SERAI 5* - ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ - ΜΕΤΣΟΒΟ
Προσφορά
150€

Πρόγραμμα εκδρομής

1η μέρα, Αθήνα - Μουσείο Βρέλλη – Ιωάννινα:

Αναχώρηση το πρωί για τον Ισθμό που θα έχουμε την πρώτη μας στάση. Στην συνέχεια μέσω γέφυρας Ρίου- Αντιρρίου, φθάνουμε στην όμορφη Aμφιλοχία που θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για ξεκούραση και γεύμα. Συνεχίζουμε για την Άρτα και άφιξη στα Ιωάννινα. Επίσκεψη στο Μουσείο Βρέλλη με τα κέρινα ομοιώματα, με σκηνές και πρόσωπα από την ιστορία της Ηπείρου. Θα δούμε το κρυφό σχολείο, τους δασκάλους του γένους, την κυρά Βασιλική κ.α. άφιξη και τακτοποίηση στο πολυτελές κεντρικό ξενοδοχείο μας GRAND SERAI 5*, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο να χαρούμε τις ανέσεις του ξενοδοχείου, δείπνο και διανυκτέρευση.

2η μέρα, Ζαγοροχώρια – Κόνιτσα Μονοδένδρι – Ιωάννινα:

Πρόγευμα και αναχώρηση για το Καλπάκι και θα επισκεφθούμε το Μουσείο Πολέμου 1940 – 1941 με συλλογή αντικειμένων και φωτογραφιών του Ελληνοιταλικού Πολέμου και προβολή ενημερωτικής ταινίας. Συνεχίζουμε την ωραία διαδρομή μας για τα γραφικά παραδοσιακά Ζαγοροχώρια, Βίτσα, Μονοδένδρι και Αγ. Παρασκέυη. Η Μονή Αγ. Παρασκευής Μονοδενδρίου είναι κτισμένη σε απόσταση 600 περίπου μέτρων από την πλατεία του οικισμού του Μονοδενδριού και δεσπόζει στο χείλος της χαράδρας του Βίκου, σε ένα τοπίο συγκλονιστικού κάλλους. Σύμφωνα με την παράδοση χτίσθηκε από ασκητές, οι οποίοι από τον 13ο αιώνα ασκήτευσαν στις σπηλιές που υπάρχουν βορειοδυτικά από το μοναστήρι. Όπως συνάγεται από επιγραφή που σώζεται στο υπέρθυρο του κυρίως ναού, ο ναός ανεγέρθη και ιστορήθηκε το 1412-13, από τον άρχοντα Μιχαήλ Βοεβόδα το Θεριανό, και την Χαράδρα Βίκου, ένα μοναδικό φαινόμενο σε όλη την Ευρώπη με αναφορά και στο βιβλίο Γκίνες, ως το βαθύτερο φαράγγι του κόσμου. Η αρχή του είναι από τη Γέφυρα του Κόκκορου και το τέλος του στη γέφυρα Βοϊδομάτη. Το πλάτος της χαράδρας στη βάση (κοίτη) κυμαίνεται από 30 μέχρι 100 μέτρα και το μήκος είναι περίπου 12 χιλιόμετρα. Εκεί μέσα ο επισκέπτης θα βρεθεί στον κόσμο της ησυχίας, στο βασίλειο των αετών και των αγριμιών. Παραμονή για γεύμα στο Μονοδένδρι όπου θα έχουμε την δυνατότητα να δοκιμάσουμε τις παραδοσιακές πίτες, ελεύθερος χρόνος. Κατόπιν, επιστροφή στα Ιωάννινα, ελεύθερος χρόνος για όσους θέλουν μετάβαση με το καραβάκι στο γραφικό νησάκι ή για να γνωρίσουμε την παλιά πόλη και το κάστρο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η μέρα, Ιωάννινα - Εγνατία Οδός - Μέτσοβο- Αθήνα:

Πρωινό και ξεκινάμε για το γραφικό Μέτσοβο, μέσω της Νέας Εγνατίας Οδού. Το Μέτσοβο είναι ένας παραδοσιακός οικισμός, βρίσκεται στο ανατολικό άκρο του νομού, κοντά στα όρια με το νομό Τρικάλων, στις βόρειες πλαγιές, ανάμεσα στα βουνά της μεγαλύτερης οροσειράς της Ελλαδας, της Πίνδου. Θα επισκεφθούμε το αρχοντικό του εθνικού μας ευεργέτη Τοσίτσα–Αβέρωφ, και την τοπική αγορά με τα φημισμένα τυριά μετσοβόνε και μετσοβέλα και άλλα παραδοσιακά προϊόντα της περιοχής. Στην κωμόπολη λειτουργεί αξιόλογο Λαογραφικό Μουσείο και το χειμώνα οργανωμένο χιονοδρομικό κέντρο το οποίο σε συνδυασμό με την γραφικότητα του τοπίου αποτελεί πόλο έλξης πολλών επισκεπτών. Από το 1988 λειτουργεί η Πινακοθήκη Ε.ΑΒΕΡΩΦ όπου εκτίθενται 250 περ. πίνακες αξιολόγων ζωγράφων του 19ου και 20ου αιώνα. Επιστροφή στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις για ξεκούραση και φαγητό καθοδόν.


Τιμή συμμετοχής

150€

Περιλαμβάνονται

  • Μεταφορές με πολυτελές, κλιματιζόμενο πούλμαν
  • Διανυκτερεύσεις στο πολυτελές ξενοδοχείο GRAND SERAI 5*
  • Πλούσια ημιδιατροφή
  • Αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής και επαγγελματικής ευθύνης, Φ.Π.Α

Δεν περιλαμβάνονται

  • Δημοτικός Τουριστικός φόρος

Σημειώσεις

Λίγα λόγια για το ξενοδοχείο μας: Το ξενοδοχείο σας GRAND SERAI CONGRESS & SPA 5*, είναι του ομίλου MITSIS, ένα πραγματικό παλάτι, χτισμένο σε μία έκταση 13 στρεμμάτων μέσα στην πόλη των Ιωαννίνων στο πιο κεντρικό σημείο της πόλης, ιδανικό για όσους επιθυμούν να εξερευνήσουν την πόλη. Το ξενοδοχείο προσφέρει εξαιρετικα, πολυτελή και κομψά καταλύματα με πινελιές που θυμίζουν Ανατολή, πλήρως εξοπλισμένα, καθώς και ένα επαγγελματικό κέντρο spa, ιδανικό για όσους θέλουν να χαλαρώσουν και να περιποιηθούν τον εαυτό τους.

Κάντε κράτηση online!