ΠΑΣΧΑ - Αεροπορικώς ΡΟΥΜΑΝΙΑ & ΚΑΡΠΑΘΙΑ

ΣTO ΚΕΝΤΡΙΚΟ MERCURE BUCHAREST UNIRII 4* - ΠΥΡΓΟΣ ΔΡΑΚΟΥΛΑ – ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ – ΣΙΝΑΪΑ – ΜΠΡΑΣΟΒ

Αναχ. 27 Απριλίου | 4 Ημέρες Αεροπορικώς

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα

Κατεβάστε το φυλλάδιο της εκδρομής πατώντας εδώ.
Εξαιρετικά δημοφιλής 5 αστέρια (5/5)
ΠΑΣΧΑ - Αεροπορικώς ΡΟΥΜΑΝΙΑ & ΚΑΡΠΑΘΙΑ
Προσφορά
429€

Πρόγραμμα εκδρομής

1η μέρα, Αθήνα-Βουκουρέστι

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και πτήση για Βουκουρέστι. Τακτοποίηση στο κεντρικό ξενοδοχείο μας . Ελεύθερη μέρα για να γνωρίσουμε την ομορφη πόλη της Ρουμανίας. Υπόλοιπο ημέρας ελεύθερο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

2η μέρα, Βουκουρέστι (ξενάγηση)

Μετά το πρωινό ακολουθεί η ξενάγηση της πόλης. Το Βουκουρέστι, χτισμένο στις όχθες του ποταμού Dimbovita, θεωρείται μια από τις πιο ωραίες πόλεις της Ευρώπης. Στην σημερινή μας περιήγηση θα δούμε το μουσείο Φυσικής Ιστορίας, την αψίδα του θριάμβου, το Πατριαρχείο, αξιοθέατα που εντυπωσιάζoυν, την Εκκλησία της Σταυροπόλεως μια μικρή εκκλησία που ξεχωρίζει για την ομορφιά της και την απλότητα της. Ανήκει στο ομώνυμο μοναστήρι του Σταυροπόλεως. Ακολουθεί το Ρουμανικό Αθήναιον ένα περίκομψο, καλυμμένο με θόλο, κυκλικό κτίριο που στεγάζει το μέγαρο μουσικής. Άνοιξε το 1888 και έκτοτε αποτελεί το σημείο αναφοράς για τα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης. Το Εθνικό Μουσείο Τέχνης της Ρουμανίας σε ένα πρώην βασιλικό παλάτι στην Πλατεία Επανάστασης στο κέντρο της πόλης που φτιάχτηκε το 1937. Το κοινοβούλιο της Ρουμανίας (Σπίτι του Λαού). Κατασκευασμένο επί Τσαουσέσκου είναι το δεύτερο μεγαλύτερο κτιριακό συγκρότημα παγκοσμίως μετά το Πεντάγωνο των Η.Π.Α. Την Kretzulescu Εκκλησία μια Ανατολική Ορθόδοξη εκκλησία στο κέντρο του Βουκουρεστίου με πολύ εντυπωσιακές αγιογραφίες. Καταλήγουμε στην περιοχή με τα ιστορικά καφέ της παλιάς πόλης. Ελεύθερος χρόνος. Δείπνο, και διανυκτέρευση.

3η ημέρα, Βουκουρέστι Σινάϊα-Μοναστήρι Κατακουζηνού-Καρπαθία,«Πύργος Δράκουλα»-Μπρασόβ-Βουκουρέστι

Μετά το πρωινό προαιρετική εκδρομή (40€) για την πανέμορφη Σινάϊα. Η πόλη ονομάζεται και «Διαμάντι των Καρπαθίων» καθώς αποτελούσε κάποτε έναν από τους αγαπημένους προορισμούς της υψηλής κοινωνίας της Ρουμανίας, επίσης Θα δούμε το μοναστήρι του Κατακουζηνού. Συνεχίζουμε για τα Καρπάθια και το Φρούριο Μπράν, γνωστό και ως «Πύργος του Δράκουλα» λόγω της ομώνυμης ιστορίας τρόμου και τα υπαίθρια μαγαζάκια δίπλα του για αγορά σουβενίρ σχετικά με τον περίφημο μύθο. Κατόπιν θα επισκεφθούμε τη μεσαιωνική πόλη Μπρασόβ, που θεωρείται ότι είναι η πιο όμορφη πόλη της σημερινής Ρουμανίας. Στην πόλη είχαν εγκατασταθεί με το πέρασμα των αιώνων Ούγγροι, Ρουμάνοι, Σλάβοι και Γερμανοί, κάνοντάς την, την πιο κοσμοπολίτικη πόλη των Βαλκανίων. Θα θαυμάσουμε την Μαύρη Εκκλησία τη μεγαλύτερη γοτθική εκκλησία της Ρουμανίας και θα πιούμε τον καφέ μας στην κεντρική πλατεία με το κτίριο του παλαιού Δημαρχείου που φέρει στην πρόσοψή του το έμβλημα της πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα, Βουκουρέστι - Αθήνα

Πρωινό και ελεύθερος χρόνος για να επισκεφθείτε την παλιά πόλη, να κάνετε τις αγορές σας στα εμπορικά καταστήματα. Πτήση και επιστροφή στην Αθήνα.


Τιμή συμμετοχής

ΠΡΟΣΦΟΡΑ : 429€

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα-Βουκουρέστι-Αθήνα
  • Δώρο οι Φόροι Αεροδρομίων
  • Μεταφορές/περιηγήσεις, με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* στη Σόφια & Bansko
  • Διαμονή στο κεντρικό ξενοδοχείο MERCURE BUCHAREST UNIRII 4*
  • Ημιδιατροφή
  • Ελληνόφωνος τοπικός ξεναγός στο Βουκουρέστι
  • Δημοτικοί φόροι
  • Αρχηγός εκδρομής, Ταξιδιωτική ασφάλεια, Φπα

Δεν περιλαμβάνονται

  • Εισόδους μουσείων/ποτά/φιλοδωρήματα, ότι δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα & ότι αναφέρεται ως προαιρετικό.

Σημειώσεις

Σημείωση :

Η τιμή ισχύει για περιορισμένο αριθμό θέσεων στον οικονομικό ναύλο.

 

AΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ