28η Λ.ΠΛΑΣΤΗΡΑ - ΜΕΤΕΩΡΑ - ΕΛΑΤΗ

Στο Κεντρικό ANTONIADIS 4**** με Ημιδιατροφή σε Μπουφέ: ΓΥΡΟΣ ΛΙΜΝHΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ - ΜΕΤΕΩΡΑ - ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ - ΠΟΡΤΑ ΠΑΝΑΓΙΑ - ΕΛΑΤΗ

Αναχ. 27 Οκτωβρίου | 2 Ημέρες

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα

Κατεβάστε το φυλλάδιο της εκδρομής πατώντας εδώ.
Εξαιρετικά δημοφιλής 5 αστέρια (5/5)
28η Λ.ΠΛΑΣΤΗΡΑ - ΜΕΤΕΩΡΑ - ΕΛΑΤΗ
Προσφορά
79€

Πρόγραμμα εκδρομής

1η μέρα, Αθήνα – Λίμνη Πλαστήρα – Μονή Κορώνης - Φράγμα Ταυρωπού - Καλαμπάκα

Αναχώρηση το πρωί, στάση για καφέ κοντά στη Λαμία και στη συνέχεια αφού περάσουμε το Δομοκό, φθάνουμε Καρδίτσα. Αρχίζουμε να ανεβαίνουμε για τα παραλίμνια χωριά της Λίμνης Πλαστήρα. Τεχνητή λίμνη με υψόμετρο 1000 μέτρα που πήρε το όνομα του πολιτικού Πλαστήρα καθ’ ότι εκείνος είχε την ιδέα της κατασκευής του φράγματος το 1920-30. Πρώτη μας επίσκεψη στην ιστορική Μονή Κορώνης σε υψόμετρο 1.150 μέτρα με θέα τον κάμπο της Καρδίτσας. Στην πλαζ Λαμπερού θα έχουμε παραμονή για γεύμα. Κατόπιν θα φτάσουμε στο Φράγμα Ταυρωπού το οποίο έχει μήκος 220 μέτρα και ύψος 83 μέτρα, καθοριστικό για την ύδρευση, την άρδευση και την ηλεκτροδότηση. Μικρή στάση. Συνεχίζοντας τον γύρο της λίμνης, περνώντας από γραφικά χωριουδάκια, καταλήγουμε στην Καλαμπάκα, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.

2η μέρα, Μονή Αγίου Στεφάνου – Πόρτα Παναγιά – Πύλη - Ελάτη

Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για τα Μετέωρα και τη Μονή Αγ. Στεφάνου. Η Μονή του Αγίου Στεφάνου βρίσκεται στο νοτιοανατολικό άκρο της συστάδας των μετεωρικών βράχων, ακριβώς πάνω από την Καλαμπάκα και είναι το μοναστήρι που επισκέπτεται κανείς χωρίς να ανεβεί σκαλιά, γιατί η προσπέλαση σε αυτό γίνεται με μια μικρή γέφυρα. Η θέα από τον εξώστη είναι μαγευτική. Συνεχίζουμε για τα πανέμορφα χωριουδάκια θέρετρα της Πίνδου. Πρώτη μας στάση θα είναι στο χωριό Πύλη και η Βυζαντινή εκκλησία Πόρτα Παναγιά (1283). Θα προσκυνήσουμε και θα θαυμάσουμε τις μοναδικές ολόσωμες εικόνες κατασκευασμένες από πολύχρωμες ψηφίδες. Κατόπιν δίπλα από το πέτρινο μονότοξο γεφύρι και τον Πορταϊκό ποταμό θα απολαύσουμε τον καφέ μας. Συνεχίζουμε για την πανέμορφη Ελάτη, γραφικό ελατοσκέπαστο χωριό της Πίνδου χτισμένο αμφιθεατρικά σε υψόμετρο 860 μέτρα όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για γεύμα, βόλτα και αγορές τοπικών προϊόντων. Κατόπιν επιστροφή στην Αθήνα με ενδιάμεση στάση.


Τιμή συμμετοχής

79€

Περιλαμβάνονται

  • Μεταφορά με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.
  • Διανυκτέρευση στο κεντρικό ξενοδοχείο ANTONIADIS 4*
  • Ημιδιατροφή σε μπουφε
  • Αρχηγός-Συνοδός εκδρομής, Ασφάλεια αστικής ευθύνης, Φ.Π.Α

Δεν περιλαμβάνονται

  • Δημοτικός Τουριστικός φόρος