28η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - Λ.ΚΕΡΚΙΝΗ - ΣΕΡΡΕΣ

Στο κεντρικό CAPSIS HOTEL 4**** !!! : ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΛΙΜΝΗ ΚΕΡΚΙΝΗ - ΣΕΡΡΕΣ - ΟΧΥΡΟ ΡΟΥΠΕΛ - ΠΟΡΟΪΑ

Αναχ. 26 Οκτωβρίου | 3 Ημέρες

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα

Κατεβάστε το φυλλάδιο της εκδρομής πατώντας εδώ.
Εξαιρετικά δημοφιλής 5 αστέρια (5/5)

Πρόγραμμα εκδρομής

1η ημέρα, Αθήνα-Θεσσαλονίκη

Αναχώρηση το πρωί περνώντας από την Λαμία και τον Πλαταμώνα, με ενδιάμεσες στάσεις επί της εθνικής οδού θα φτάσουμε στη Θεσσαλονίκη. Τακτοποίηση στο κεντρικό ξενοδοχείο μας. Ελεύθερο απόγευμα για βόλτα στη όμορφη συμπρωτεύουσα, Δείπνο στο ξενοδοχείο. Το βράδυ προαιρετικά και διασκέδαση σε κέντρο στα Λαδάδικα.

2η ημέρα, Σέρρες-Οχυρό Ρούπελ-Λίμνη Κερκίνη-Άνω Πορόϊα

Μετά το πρωινό αναχώρηση προς Σέρρες, γέφυρα Στρυμώνα και θα φτάσουμε 5χλμ. πριν από τα σύνορα της Βουλγαρίας, όπου με ειδική άδεια θα επισκεφθούμε και θα ξεναγηθούμε στο Οχυρό Ρούπελ. Πρόκειται για το καταφύγιο – στρατηγείο με τους υπόγειους δαιδαλώδεις διαδρόμους, από όπου οι Έλληνες πρόβαλαν αντίσταση κατά τη διάρκεια του ΄Β Παγκόσμιου Πολέμου. Η εικόνες και η ατμόσφαιρα θα μας μεταφέρουν σε εκείνα τα χρόνια. Στην συνέχεια θα κάνουμε μια στάση στο χωριουδάκι της Λίμνης Κερκίνης. Ένας από τους πλουσιότερους υδροβιότοπους της Ευρώπης. Εδώ ξεχειμωνιάζει και ο αργυροπελεκάνος, σπάνιο είδος υπό εξαφάνιση. Σχετική παραμονή και βαρκάδα στην λίμνη όσοι επιθυμούν. Στην συνέχεια θα καταλήξουμε για γεύμα στα Άνω Πορόϊα, γραφικό χωριό πνιγμένο στα πλατάνια, στους πρόποδες του Όρους Μπέλες σε ειδυλλιακό περιβάλλον. Εδώ υπάρχει πεστροφείο, σχολή ιππασίας για προαιρετική ιππασία με μικρά άλογα για τους τολμηρούς και ταβερνάκια που σερβίρουν τοπικές σπεσιαλιτέ και βουβαλίσιο κρέας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα, Θεσσαλονίκη-Άγιος Δημήτριος-Αθήνα

Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για μια πανοραμική ξενάγηση της πόλης. Πρώτη μας στάση στον Ναό του Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης ο οποίος κτίσθηκε τον 5ο αιώνα. Είναι τρίκλιτος βασιλική , τεραστίου μεγέθους. Κάτωθεν του δαπέδου υπάρχουν κατακόμβες στις οποίες οδηγεί κλίμακα μέσα στον ναό. Ο ναός φιλοξενεί λείψανα του Αγίου και έχει επανειλημμένως καταστραφεί , όπως π.χ κατά την πυρκαγιά του 1917. Σήμερα αποτελεί στολίδι της Θεσσαλονίκης και πανορθόδοξο προσκύνημα. Θα συνεχίσουμε για τα κυριότερα ιστορικά μνημεία της Νύμφης του Θερμαϊκού μετάβαση στην Άνω Πόλη, Ροτόντα, Καμάρα ( Αψίδα του Γαλέριου ) , τα βυζαντινά τείχη και την πλατεία Αριστοτέλους. Θα καταλήξουμε στον Λευκό Πύργο. Περπατήστε στο Άλσος του Λευκού Πύργου, πάρτε τον καφέ σας σε μία από τις πολλές καφετέριες κατά μήκος της παραλιακής με θέα τον Θερμαϊκό ή επισκεφτείτε το Βυζαντινό Μουσείο με τα υπέροχα εκθέματα Μακεδονικού και Βυζαντινού Πολιτισμού. Το μεσημέρι παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής με ενδιάμεσες στάσεις για φαγητό και καφέ, επί του δρόμου.


Τιμή συμμετοχής

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ : 149 €

Περιλαμβάνονται

  • Μεταφορές/περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
  • Διαμονή στο κεντρικό CAPSIS HOTEL 4****
  • Ημιδιατροφή σε μπουφέ
  • Αρχηγό συνοδό εκδρομής/Ασφάλεια Αστικής ευθύνης/ Φπα

Δεν περιλαμβάνονται

  • Δημοτικός Τουριστικός φόρος

Κάντε κράτηση online!