ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ - ΒΟΣΠΟΡΟΣ - ΠΡΙΓΚΗΠΟΝΗΣΑ - ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ

25 ΜΑΡΤΙΟΥ | 5 Ημέρες

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα

Κατεβάστε το φυλλάδιο της εκδρομής πατώντας εδώ.
Εξαιρετικά δημοφιλής 5 αστέρια (5/5)
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ
Προσφορά
250€

Πρόγραμμα εκδρομής

1η μέρα, Αθήνα – Κωνσταντινούπολη :

Συγκέντρωση και αναχώρηση το πρωί για την Κομοτηνή με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και φαγητό. Διέλευση συνόρων, όπου μετά τον απαραίτητο έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων περνάμε τη γέφυρα του ΕΒΡΟΥ και τον έλεγχο των τούρκικων συνόρων για να συνεχίσουμε τη διαδρομή μας μέχρι τη ΡΑΙΔΕΣΤΟ όπου θα έχουμε στάση. Συνεχίζουμε για την Κωνσταντινούπολη. Άφιξη στην Κωνσταντινούπολη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

2η μέρα, Κωνσταντινούπολη (Ξενάγηση) :

Μετά το πρωινό επίσκεψη και ξενάγηση στην θρυλική Αγία Σοφία, της οποίας ο τρούλος έχει 55 μ. ύψος και 31 μ. διάμετρο. Χτίστηκε από τον Ιουστινιανό και είναι ένα από τα πλέον σημαντικά αρχιτεκτονικά μνημεία όλων των εποχών, το Παλάτι των Σουλτάνων Τοπ Καπί, από τον 16ο έως και τον 19ο αιώνα με ωραιότατους εσωτερικούς κήπους και αυλές, το μπλε τζαμί (Σουλτάν Αχμέτ) από το μπλε χρώμα που έχει χρησιμοποιηθεί στην εσωτερική του διακόσμηση , τον βυζαντινό ιππόδρομο ο οποίος βρίσκεται μπροστά από το Μπλε Τζαμί και σήμερα είναι πλατεία που ονομάζεται Σουλτάν Αχμέτ με λίγα εντυπωσιακά στοιχεία να θυμίζουν το παρελθόν της. Ο ιππόδρομος , το μέρος που ξεκίνησε η διάσημη «Στάση του Νίκα» ήταν η καρδιά της Βυζαντινής αυτοκρατορίας, με τους αγώνες να αποτελούν σημαντικό γεγονός για την πόλης όπου βρίσκεται η στήλη του Θεοδοσίου και ο χάλκινος τρίποδας των Δελφών και την Βασιλική Στέρνα του Ιουστινιανού. Το μεσημέρι προαιρετική κρουαζιέρα στο Βόσπορο με ιδιωτικό Καραβάκι, Πανόραμα Ευρωπαϊκής & Ασιατικής μεριάς όμορφη διαδρομή διακοσμημένη με τα υπέροχα “Γυαλί” –βίλλες στις όχθες του Βοσπόρου. Το απόγευμα βόλτα στη πλατεία TAXIM και στο Πέραν, απολαύστε ένα γλυκό στο περίφημο ζαχαροπλαστείο SARAY στον πεζόδρομο του Πέραν η κάντε ένα όμορφο περίπατο μέχρι τον Πύργο του Γαλατά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η μέρα, Κωνσταντινούπολη – Πριγκηπόνησα :

Πρωινό και αναχώρηση για τα Πριγκηπόνησα, επιβίβαση σε καραβάκι για τα 4 νησιά διαμάντια, Πρώτη, Αντιγόνη, Χάλκη και Πρίγκηπος. Στη Χάλκη θα επισκεφθούμε την περίφημη θεολογική Σχολή και στην Πρίγκηπο θα θαυμάσουμε τα παλιά αρχοντικά. Ελεύθερος χρόνος για να κάνετε μια βόλτα με τις άμαξες στο νησί και να επισκεφτείτε τον Άγιο Γεώργιο Κουδουνά. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Επιστροφή στην Πόλη. Σήμερα το βράδυ προτείνουμε διασκέδαση σε κέντρο με μουσική, φολκλορικό πρόγραμμα και χορό της κοιλιάς με χανουμάκια. Διανυκτέρευση.

4η μέρα, Κωνσταντινούπολη (ξενάγηση) – Οικουμενικό Πατριαρχείο - Κομοτηνή ή Ξάνθη :

Πρωινό και αναχώρηση. Επίσκεψη και ξενάγηση στο παλάτι του Ντολμά Μπαχτσέ. Κατόπιν περνώντας από το Φανάρι, θα δούμε την Μεγάλη του Γένους Σχολή και θα προσκυνήσουμε στο Αγίασμα του Μπαλουκλί όπου και βρίσκονται οι τάφοι των Οικουμενικών Πατριαρχών. Τέλος θα επισκεφθούμε το Πατριαρχείο, όπου θα δούμε το ναό του Αγ. Γεωργίου, την Κλειστή Πύλη , το χώρο μαρτυρίου του Πατριάρχη Γρηγορίου Ε. Κατόπιν θα μεταβούμε στην Κλειστή Αγορά (Καπαλί Τζαρσί) με τα 5.000 μαγαζιά, ελεύθερος χρόνος για ψώνια. Θα αποχαιρετίσουμε την Βασιλεύουσα, αναχώρηση για την Ελλάδα με ενδιάμεσες στάσεις. Διέλευση συνόρων. Άφιξη στην Κομοτηνή, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

5η μέρα, Κομοτηνή – Αθήνα :

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για την Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις για φαγητό και καφέ.


Τιμή συμμετοχής

250€

Περιλαμβάνονται

  • Μεταφορά με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν
  • Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 3* ή 4* Περιοχή Ταξίμ, δίκλινα δωμάτια
  • Διανυκτέρευση στην Ελλάδα με μπουφέ πρωινό
  • Πρωινά σε μπουφέ
  • Δυο γεύματα στην Κωνσταντινούπολη
  • Περιηγήσεις – ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Έμπειρος Αρχηγός – Ελληνόφωνος Τοπικός ξεναγός , Ασφάλεια Αστικής Επαγγελματικής ευθύνης

Δεν περιλαμβάνονται

  • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό, φόροι Ξενοδοχείων Ελλάδας