16/03| ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΛΙΜΝΗ ΚΕΡΚΙΝΗ- ΟΣΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΛΙΜΝΗ ΚΕΡΚΙΝΗ-ΣΕΡΡΕΣ-ΟΧΥΡΟ ΡΟΥΠΕΛ-ΟΣΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ

16/03 | 3 ΗΜΕΡΕΣ

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα

Κατεβάστε το φυλλάδιο της εκδρομής πατώντας εδώ.
Εξαιρετικά δημοφιλής 5 αστέρια (5/5)

Πρόγραμμα εκδρομής

1η ημέρα, Αθήνα-Θεσσαλονίκη :

Αναχώρηση το πρωί για την Λαμία και τον Πλαταμώνα, με ενδιάμεσες στάσεις επί της εθνικής οδού θα φτάσουμε το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το απόγευμα θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για να γνωρίσουμε την νύφη του Θερμαϊκού. Σε απόσταση αναπνοής η Σκεπαστή αγορά, οι Ομπρέλες Ζαγγολόπουλου, η Αψίδα του Γαλέριου, η πλατεία Αριστοτέλους, η Ροτόντα και ο Λευκός Πύργος. To βράδυ προαιρετική διασκέδαση σε κέντρο στα Λαδάδικα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

2η ημέρα, Σέρρες - Οχυρό Ρούπελ - Λίμνη Κερκίνη :

Μετά το πρωινό αναχώρηση προς Σέρρες, γέφυρα Στρυμόνα και θα φτάσουμε 5χλμ. πριν από τα σύνορα της Βουλγαρίας, όπου με ειδική άδεια θα επισκεφθούμε και θα ξεναγηθούμε στο Οχυρό Ρούπελ. Πρόκειται για το καταφύγιο – στρατηγείο με τους υπόγειους δαιδαλώδεις διαδρόμους, από όπου οι Έλληνες πρόβαλαν αντίσταση κατά τη διάρκεια του Β Παγκόσμιου Πολέμου. Οι εικόνες και η ατμόσφαιρα θα μας μεταφέρουν σε εκείνα τα χρόνια. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε την Λίμνη Κερκίνη. Ένας από τους πλουσιότερους υδροβιότοπους της Ευρώπης. Εδώ ξεχειμωνιάζει και ο αργυροπελεκάνος, σπάνιο είδος υπό εξαφάνιση. Σχετική παραμονή και βαρκάδα στην λίμνη όσοι επιθυμούν. Ελεύθερος χρόνος για να απολαύουμε το γεύμα μας σε τοπική ταβέρνα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, διανυκτέρευση.

3η ημέρα, Θεσσαλονίκη - Αθήνα :

Μετά το πρωινό θα περιηγηθούμε στη πόλη της Θεσσαλονίκης. Πρώτη μας στάση στον Ναό του Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης ο οποίος κτίσθηκε τον 5ο αιώνα. Είναι τρίκλιτος βασιλική, τεραστίου μεγέθους. Κάτωθεν του δαπέδου υπάρχουν κατακόμβες στις οποίες οδηγεί κλίμακα μέσα στον ναό. Ο ναός φιλοξενεί λείψανα του Αγίου και έχει επανειλημμένως καταστραφεί. Σήμερα αποτελεί στολίδι της Θεσσαλονίκης και πανορθόδοξο προσκύνημα. Θα συνεχίσουμε για τον Λευκό Πύργο ενώ θα έχουμε χρόνο να περπατήσουμε στην πρόσφατα διαμορφωμένη Νέα παραλία της πόλης. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την Σουρωτή για να επισκεφτούμε την ιερή Μονή Αγ. Θεολόγου (εάν είναι ανοιχτό και με την απαραίτητη κατάλληλη ενδυμασία)όπου πέρασε τις τελευταίες μέρες της ζωής του και σήμερα φιλοξενείται και ο τάφος του Αγ. Παϊσίου. Κατόπιν θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής με ενδιάμεσες στάσεις.


Τιμή συμμετοχής

155€

Περιλαμβάνονται

  • Μεταφορές/περιηγήσεις με πολυτελή κλιματιζόμενο πούλμαν βάση της νόμιμης πληρότητας
  • Διανυκτερεύσεις στο κεντρικό ξενοδοχείο CAPSISHOTEL 4*
  • Δύο Πρωινά σε μπουφέ
  • Αρχηγός-Συνοδός εκδρομής,
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • ΦΠΑ

Δεν περιλαμβάνονται

  • Δημοτικός Τουριστικός φόρος
  • Είσοδοι σε Μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους
  • Ό,τι ρητά δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα και τις παροχές του

Φόρμα εγγραφής