22/06 & 21/09 | ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ ΠΑΡΑΛΙΑ - ΠΡΟΥΣΑ

Μοναδική εκδρομή στις αλησμόνητες πατρίδες !!! : ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ – ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ ΠΑΡΑΛΙΑ – ΠΡΟΥΣΑ - ΤΡΟΙΑ – ΑΙΒΑΛΙ – ΣΜΥΡΝΗ – ΕΦΕΣΟΣ – ΠΑΜΟΥΚΑΛΕ – ΙΚΟΝΙΟ - ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ – ΜΑΛΑΚΟΠΗ – ΚΑΡΒΑΛΗ - ΚΟΙΛΑΔΑ ΙΧΛΑΡΑ - ΓΚΙΟΡΕΜΕ ΠΡΟΚΟΠΙ – ΑΓΚΥΡΑ

22/06 & 21/09 | 9 ΗΜΕΡΕΣ ΟΔΙΚΩΣ

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα

Κατεβάστε το φυλλάδιο της εκδρομής πατώντας εδώ.
Εξαιρετικά δημοφιλής 5 αστέρια (5/5)

Πρόγραμμα εκδρομής

1η μέρα, Αθήνα – Κομοτηνή :

Συγκέντρωση το πρωί στην Ομόνοια 07:00 και αναχώρηση για Θράκη με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ στη Λαμία και γεύμα καθ οδόν. Συνεχίζουμε για Κομοτηνή. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο, διανυκτέρευση.

2η μέρα, Κομοτηνή – Τσανάκαλε – Τροία – Αιβαλί – Σμύρνη :

Πρωινό και αναχώρηση. Διέλευση συνόρων διεκπεραίωση διαβατηρίων και μέσω φέρυ μποτ άφιξη στο Τσανάκαλε. Επίσκεψη στους αρχαιολογικούς χώρους της ιστορικής Τροίας (αρχαίο Ίλιον) όπου θα δούμε τα εναπομείναντα ερείπια της αρχαίας πόλης και θα θαυμάσουμε το αντίγραφο του Δούρειου ίππου. Συνεχίζουμε για το πανέμορφο Αιβαλί (αρχαίες Κυδωνίες) ελληνικό έως το 1922 .Ελεύθερος χρόνος για βόλτα στην αγορά του και για καφέ. Αργά το απόγευμα θα καταλήξουμε στην όμορφη και χιλιοτραγουδισμένη Σμύρνη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.

3η μέρα, Σμύρνη – Έφεσος – Παμούκαλε :

Πρωινό και σύντομη γνωριμία με την πόλη και τα αξιοθέατα, όπου μεταξύ άλλων θα δούμε τις συνοικίες Κurtulus (η συνοικία του παζαριού), Κonak (στα νότια της παραλίας μετά την πλατεία του ρολογιού), Ιsmet Κaptan (το σύγχρονο κέντρο), Αlsanak (στο λιμάνι ο πρώην Φραγκομαχαλάς ), και το Κορδελιό. Συνάντηση με όσους έρθουν αεροπορικώς και αναχωρούμε αμέσως μετά για το ΣΕΛΤΣΟΥΚ, για να επισκεφθούμε τον αρχαιολογικό χώρο της ΕΦΕΣΟΥ. Για περισσότερο από 1.000 χρόνια, ήταν μία από τις μεγαλουπόλεις του αρχαίου κόσμου και πρωτεύουσα του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας. Κατόπιν για το Παμούκαλε. Οι εντυπωσιακές λίμνες λευκού ασβεστίου, που εφάπτονται στις πλαγιές των βουνών, ανέκαθεν υπήρξαν από τις πιο δημοφιλείς φωτογραφίες σε αναμνηστικές κάρτες στην Τουρκία. Το Παμούκκαλε, το όνομα του οποίου στην κυριολεξία σημαίνει «κάστρο από βαμβάκι», είναι επίσης η περιοχή όπου βρισκόταν η αρχαία πόλη της Ιεράπολης. Υπάρχουν πολλά ενδιαφέροντα ερείπια της αρχαίας πόλης και ο χώρος αποτελεί πολύ δημοφιλή προορισμό. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας , δείπνο και διανυκτέρευση.

4η μέρα, Παμούκαλε – Ικόνιο – Καππαδοκία:

Αφού πάρουμε το πρωινό μας αναχωρούμε για την βραχώδη Καππαδοκία, την καρδιά της Ανατολίας, για φτάσουμε στο Ικόνιο (Konya), ιερή πόλη των Μουσουλμάνων αλλά και τόπο της Αγίας Θέκλας, όπου θα επισκεφτούμε το μουσείο Mevlana, σπίτι των περιστρεφόμενων Δερβίσηδων και τελευταία κατοικία του φιλόσοφου παγκόσμιας φήμης μυστικιστή Μεβλανά Τζελαλεντίν Ρουμί. Ελεύθερος χρόνος και συνεχίζουμε για την Καππαδοκία, η οποία χαρακτηρίζεται από σπάνια ομορφιά με πανύψηλους ογκόλιθους και κυψελοειδές λόφους. Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

5η μέρα, Μαλακοπή – Κοιλάδα Ιχλαρά - Καρβάλη:

Μετά το πρωινό μας, θα ξεκινήσουμε προς την νότια πλευρά της Καππαδοκίας, με πρώτη μας επίσκεψη στην καλοδιατηρημένη υπόγεια πολιτεία της Μαλακοπής, εκατοντάδες μέτρα κάτω από την επιφάνεια του εδάφους λαξευμένη σε λόφο, αποτελείται από υπόγειους διαδρόμους, δωμάτια, αποθήκες και παρεκκλήσια, σχηματίζοντας πολυώροφους λαβύρινθους, στην οποία έζησαν περίπου 5.000 άνθρωποι κατά την διάρκεια της κυριαρχίας του Μέγα Αλέξανδρου τον 4ο αιώνα π.χ. Επόμενη στάση στην εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων, στην οποία τον Ιούνιο του 2010 χοροστάτησαν ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας καθώς και ο Αρχιεπίσκοπος Ελλάδος Ιερώνυμος. Συνεχίζουμε για την Κοιλάδα Ιχλαρά η αλλιώς την κοιλάδα του Περιστρέμματος με τις αγιογραφημένες λαξευτές εκκλησίες. Εκεί θα κατέβουμε στον ποταμό Μελεντίζ και θα έχουμε την δυνατότητα να κάνουμε περίπατο στο φαράγγι όπου θα θαυμάσουμε τις πρωτοχριστιανικές εκκλησίες λαξευμένες στους βράχους. Θα συνεχίσουμε προς την Καρβάλη με τα πετρόχτιστα σπίτια και να επισκεφθούμε την εκκλησία που μόνασε μέχρι το τέλος της ζωής του ο Γρηγόριος ο Θεολόγος, ο Ναζιανζηνός. Παραμονή για βόλτα και αναμνηστικές αγορές στην μικρή κεντρική πλατεία του χωριού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

6η μέρα, Βόλτα με αερόστατα - Καππαδοκία:

Μετά το πρωινό μας θα ξεκινήσουμε για μία καταπληκτική βόλτα με αερόστατα (εξοδα ατομικά) από όπου μπορούμε να θαυμάσουμε από ψηλά την τόσο ιδιόρρυθμη μοναδική και πανέμορφη Καππαδοκία. Κατόπιν θα αναχωρήσουμε για να γνωρίσουμε την ενδότερη Καππαδοκία, ένα από τα πρώτα μεγάλα Χριστιανικά κέντρα της Ανατολίας, όπου θα δούμε στην κοιλάδα Γκιορεμέ, ένα συγκρότημα μοναστηριών από εκκλησίες και παρεκκλήσια, λαξευμένα μεσα σε βράχους, όπως την Αγία Βαρβάρα, Άγιο Βασίλειο, Σκοτεινή Εκκλησία, χαρακτηρισμένο και ως υπαίθριο μουσείο. Συνεχίζουμε για το γεωλογικό συγκρότημα του Ζελβέ και την Άβανο, πού εκτός από συγκροτήματα εκκλησιών έχει και εργαστήρια κατασκευής αντικειμένων από υλικά πυλού και όνυχα. To βράδυ θα παρακολουθήσουμε προαιρετικά για όσους το επιθυμούν το χορό των περιστρεφόμενων Δερβίσηδων, στον οποίο είναι εμφανής η επίδραση των Ησυχαστών. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

7η μέρα, Προκόπι – Άγκυρα – Προύσα:

Πρωινό και αναχώρηση για τη Προύσα.Η Προύσα (ή Προύσσα) πόλη της βορειοδυτικής Τουρκίας, η 4η μεγαλύτερη πληθυσμιακά πόλη της χώρας και πρωτεύουσα της επαρχίας του Μαρμαρά. Η πόλη αναφέρεται συχνά και ως "Yesil Bursa", δηλαδή "Πράσινη Προύσα", λόγω των πολυάριθμων πάρκων της και του πράσινου τοπίου που την περιβάλλει, ενώ έχει συνδέσει το όνομά της με τα χιονοδρομικά κέντρα που βρίσκονται στο όρος Όλυμπος της Μυσίας. Η ιστορία της πόλης ξεκινά κατά την αρχαιότητα, όταν ο βασιλιάς της Μακεδονίας Φίλιππος Ε’ δώρησε την πόλη Κίο (τότε ονομασία της Προύσας) στον Προύσιο Α’ της Βιθυνίας το 202 π.Χ. για τη βοήθεια που του πρόσφερε ο τελευταίος στην εκστρατεία εναντίον της Περγάμου και της Ηράκλειας του Πόντου. Άφιξη στην πόλη και επίσκεψη στο Πράσινο Τζαμί ,τον τάφο του Καραγκιόζη και επίσκεψη στην περίφημη κλειστή αγορά η οποία περιβάλλεται από ένα πανέμορφο αίθριο με γραφικά κεντράκια για την ξεκούραση των επισκεπτών, εσωτερικά κάποιος μπορεί να βρει μεταξωτά αλλά και ξεχωριστά υφάσματα που παράγουν ιδιαίτερα ποιοτικά μπουρνούζια και πετσέτες. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

8η μέρα, Προύσα- Κομοτηνή:

Μετά το πρωινό περιήγηση στη πόλη της Προύσας, αν και περιφερειακά η πόλη έχει γεμίσει από ουρανοξύστες και άλλα σύγχρονα κτίρια που πιστοποιούν την εκρηκτική της οικονομική ανάπτυξη, το κέντρο της Προύσας διατηρεί την ιστορικότητα του και τα παραδοσιακά του χαρακτηριστικά. Εκεί βρίσκονται σημαντικά αξιοθέατα της πόλης αλλά και η αυθεντική παραδοσιακή αγορά που συγκεντρώνει καθημερινά χιλιάδες ντόπιους και τουρίστες. Ελεύθερος χρόνος. Για τις αγορές μας. Αναχώρηση και αφού περάσουμε τον απαραίτητο συνοριακό έλεγχο θα φτάσουμε στην Κομοτηνή. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

9η μέρα, Κομοτηνή – Αθήνα :

Πρωινό και αναχώρηση από το ξενοδοχείο. Άφιξη στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις, με τις καλύτερες εντυπώσεις!


Τιμή συμμετοχής

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 630€ ΣΗΜΕΙΩΣΗ : EARLY BOOKING (μέχρι εξαντλήσεως) , παρέχεται έκπτωση 25 € ανά άτομο.

Περιλαμβάνονται

 • Μεταφορές, με πολυτελές ιδιόκτητο κλιματιζόμενο πούλμαν Mercendes Benz
 • Διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* - 5* στην Τουρκία (Ελλάδα 3*)
 • Πρωινό μπουφέ καθημερινά
 • Ημιδιατροφή καθημερινά(εκτός Ελλάδας)
 • Ελληνόφωνος ξεναγός καθ’ όλη την διάρκεια της εκδρομής.
 • Εισιτήρια Ferry για το Τσανάκαλε
 • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης - Φ.Π.Α. εκδρομής

Δεν περιλαμβάνονται

 • Είσοδοι σε μουσεία/αρχαιολογικούς χώρους,
 • δημοτικός φόρος 45 €
 • αχθοφορικά, φιλοδωρήματα,
 • εισ/ρια με αερόστατα
 • ότι δεν αναφέρεται στα πιο πάνω προσφερόμενα, ότι περιγράφεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο
 • ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ COVID-19 (25€)

Σημειώσεις

Το γραφείο δεν φέρει καμία ευθύνη εάν μουσεία ή αξιοθέατα είναι κλειστά λόγω αργιών ή εκδηλώσεων

-------------------------------------------------------------------------------------------------- ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ταξιδεύουμε με ταυτότητα νέου τύπου έκδοσης μέχρι 15 ετών ή διαβατήριο . Τα ταξιδιωτικά έγγραφα είναι προσωπική ευθύνη του ταξιδιώτη.

Φόρμα εγγραφής