1 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ |ΚΡΑΚΟΒΙΑ-ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ-ΠΡΑΓΑ-ΒΙΕΝΝΗ

Βουδαπέστη - Κρακοβία - Αλατωρυχεία - Βιελίτσκα - Άουσβιτς - Βρότσαλβ - Πράγα- Βιέννη - Νίς

01/08| 10 Ημέρες

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα

Εξαιρετικά δημοφιλής 5 αστέρια (5/5)

Πρόγραμμα εκδρομής

1η ημέρα: Αθήνα – Νότια Σερβία (Νις):

Πρωινή αναχώρηση από την Αθήνα, με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και προαιρετικό γεύμα θα φτάσουμε στο σταθμό των Ευζώνων. Έλεγχος των διαβατηρίων/ταυτοτήτων και αναχώρηση για την Νότια Σερβία . Άφιξη στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση, δείπνο, διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Νότια Σερβία – Βουδαπέστη:

Μετά το πρωινό αναχώρηση για Βουδαπέστη. Άφιξη στο «Μαργαριτάρι του Δούναβη», την πανέμορφη Βουδαπέστη η οποία μας καλωσορίζει και μας προσκαλεί να την γνωρίσουμε. Μεταφορά στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση. Δείπνο. Μετά το δείπνο σας προτείνουμε( προαιρετικά )μια μαγευτική κρουαζιέρα στο Φωταγωγημένο Δούναβη συνοδεία του ξεναγού μας. Μέσα από το πλοιάριο θα θαυμάσετε τα μεγαλοπρεπή κτήρια και τα εντυπωσιακά αξιοθέατα της πανέμορφης Βουδαπέστης. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Βουδαπέστη (ξενάγηση) – Κρακοβία:

Πρωινό και πανοραμική ξενάγηση της πόλης. Θα ξεκινήσουμε από τη Πέστη και τη μεγάλη Πλατεία των Ηρώων στολισμένη με υπέροχα αγάλματα , τη λεωφόρο Αντράσι, την Όπερα και το Κοινοβούλιο, θα θαυμάσουμε τον καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου. Στη συνέχεια θα κινηθούμε κατά μήκος του Δούναβη, όπου θα θαυμάσουμε τις όμορφες γέφυρες και το Νησί της Μαργαρίτας. Έπειτα, θα περάσουμε στην πλευρά της Βούδας για να επισκεφτούμε τον Πύργο των Ψαράδων και τον Λόφο του Γκέλερτ, την θαυμαστή εκκλησία του ΜΑΤΙΑ, όπου στέφονταν οι βασιλιάδες. Ελεύθερος χρόνος για να για να επισκεφτούμε τον εμπορικό δρόμο VACI. Αναχωρούμε για την Κρακοβία. Άφιξη το βράδυ, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Κρακοβία (ξενάγηση) - Αλατωρυχεία Βιελίτσκα:

Μετά το πρωινό μας ξεκινάμε την ξενάγηση μας στην Κρακοβία. Πρόκειται για μία από τις παλαιότερες πόλεις της Πολωνίας, από τα μεγαλύτερα πολιτιστικά, καλλιτεχνικά αλλά και τουριστικά κέντρα της Ευρώπης. Στην ξενάγηση μας θα επισκεφθούμε την Εβραϊκή γειτονιά, Κάζιμιερτς, με τις επτά συναγωγές, θα δούμε το εντυπωσιακό Βασιλικό Κάστρο στο λόφο του Βάβελ, τον Καθεδρικό Ναό με τους Βασιλικούς τάφους Kαι την Καμπάνα, το Πανεπιστήμιο Γιαγκελονιάν και την μεγαλύτερη μεσαιωνική πλατεία της Ευρώπης με την Εκκλησία Μαριάτσκι. Αφιερωμένη στην Παναγία, είναι ο ναός όπου ο Πάπας Ιωάννης Παύλος ΙΙ διετέλεσε επί μακρόν εφημέριος πριν γίνει επίσκοπος της πόλης και αργότερα καρδινάλιος. Από το καμπαναριό της επιβλητικής εκκλησίας, κάθε μία ώρα, ειδικά επιφορτισμένος για το σκοπό αυτό τρομπετίστας παίζει μια μελωδία που απλώνεται σε όλη την πλατεία.Επίσης θα θαυμάσουμε το κτήριο αναγεννησιακού ρυθμού Σουκιένιτσε, στο κέντρο της πλατείας και το κέντρο του εμπορίου των υφασμάτων για αιώνες. Στη συνέχεια αναχωρούμε για τα μοναδικά στο είδος τους αλατωρυχεία στην περιοχή Βιελίτσκα. Οι υπόγειες στοές με τις σκαλιστές εκκλησίες πάνω στο αλάτι, οι μικρές φωσφορίζουσες λίμνες και τα ξύλινα υποστυλώματα των στοών είναι αληθινά καλλιτεχνήματα μαραγκών της παλιάς εποχής. Επιστροφή στην Κρακοβία και απόγευμα ελεύθερο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Κρακοβία-Άουσβιτς-Βρότσαλβ:

Αφού απολαύσουμε το πρωινό μας και έχοντας αξιοποιήσει την παραμονή μας στην Κρακοβία, αφήνουμε σήμερα την Νότια Πολωνία και κατευθυνόμαστε στο μουσειακό χώρο Άουσβιτς, από τα μεγαλύτερα στρατόπεδα συγκέντρωσης των Ναζί, όπου βρήκαν τραγικό θάνατο πάνω από 2 εκ. άτομα κατά την διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου. Συνεχίζοντας την διαδρομή σας θα φτάσουμε το Βρότσλαβ, τη «Βενετία της Πολωνίας», που υπήρξε πηγή έμπνευσης για τον Πικάσο. Η πόλη είναι κτισμένη σε 12 νησιά του ποταμού Όντερ, στα νερά του οποίου καθρεφτίζονται οι γέφυρες και τα πανέμορφά της κτίρια. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Βρότσαλβ -Πράγα:

Μετά το πρωινό μας , θα έχουμε περιήγηση στην πόλη Βρότσαλβ , κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε μεταξύ άλλων την κεντρική πλατεία Ρίνεκ, μία από τις ωραιότερες της Ευρώπης, το Δημαρχείο, τον Καθεδρικό ναό και το Πανεπιστήμιο. Ελεύθερος χρόνος για να ανακαλύψουμε τα γραφικά σοκάκια και να απολαύσουμε το καφέ μας. Στη συνέχεια θα πάρουμε το δρόμο για τη Τσεχία και την πανέμορφη πρωτεύουσα της Πράγα, τη πόλη με τις ιστορικές πλατείες τα επιβλητικά κτήρια με την εντυπωσιακή αρχιτεκτονική. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

7η ημέρα: Πράγα-ξενάγηση πόλης:

Μετά το πρωινό μας ξεκινάμε την ξενάγησή μας στην Καστρούπολη της πόλης , από το μοναστήρι του Στράχοφ και κατηφορίζοντας μπορούμε να δούμε το Λορέττο (απομίμηση του Λορέττο της Ιταλίας ), όπου φυλάσσονται ανεκτίμητοι θησαυροί και ιερά κειμήλια. Στο προαύλιο του κάστρου θα βρεθούμε μπροστά στον επιβλητικό ναό του Αγίου Βίτου, γοτθικού ρυθμού, το παλάτι Βάλεστάιν και το χρυσό στενό δρομάκι με τα γραφικά σπιτάκια των αλχημιστών. Η ξενάγηση μας θα συνεχιστεί προς την Μικρή Πόλη περπατώντας και απολαμβάνοντας τη πανέμορφη θέα της πόλης από την γέφυρα του Καρόλου, την πρώτη πέτρινη γέφυρα στην κεντρική Ευρώπη. Τα 30 αγάλματα αγίων που την στολίζουν έχουν την ιστορία τους και ο ποταμός Μολδάβας που διαρρέει ήρεμα την πόλη είναι ο σημαντικότερος της Βοημίας. Ο ναός του Αγίου Νικολάου δεσπόζει στην πλατεία της MTANA. Γραφικά καφέ, μπαράκια, εστιατόρια και διαφορά μαγαζιά με κρύσταλλα Βοημίας θα τραβήξουν σίγουρα την προσοχή σας στην παλιά πόλη. Ελεύθερος χρόνος στη διάθεσή σας για να εξερευνήσετε τη πόλη . Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση. Για όσους το επιθυμούν σας προτείνουμε να παρακολουθήσετε μια παράσταση «Μαύρου Θεάτρου», άλλωστε βρισκόμαστε στην πόλη όπου γεννήθηκε η ιδέα του Μαύρου Θεάτρου.

8η ημέρα: Πράγα – Βιέννη(ξενάγηση):

Πρωινό και αναχώρηση για τη Βιέννη την πόλη του Στράους, τη πόλη που τη διασχίζει ο Δούναβης, με πλούσια ιστορία, αμέτρητα αξιοθέατα (μουσεία, μνημεία, παλάτια, πλατείες, εκκλησίες κ.ά.) και στοιχεία που μαγεύουν τον επισκέπτη από την πρώτη κιόλας στιγμή. Θα έχουμε την ευκαιρία να ξεναγηθούμε στο σπουδαιότερο παλάτι της πόλης, το ΣΕΝΜΠΡΟΥΝ, ενώ στην πανοραμική μας περιήγηση θα δούμε τα κτίρια της Δακτυλίου Λεωφόρου , την κρατική Όπερα, τα μουσεία Φυσικής Ιστορίας και Ιστορίας της Τέχνης, θα περάσουμε από τους τους Αυτοκρατορικούς και Λαϊκούς κήπους καθώς και από το Παλάτι Χόφμπουργκ, το θαυμάσουμε το Κοινοβούλιο, το Πανεπιστήμιο και το Χρηματιστήριο. Στη συνέχεια θα βρεθούμε στη πλατεία Σβάρτσενμπεργκ και στο γοτθικού ρυθμού Καθεδρικό Ναό του Αγίου Στεφάνου. Τακτοποίηση. Άφιξη και Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, διανυκτέρευση.

9η ημέρα: Βιέννη- Νότια Σερβία (ΝΙΣ):

Αφού πάρουμε το πρωινό αφήνουμε πίσω μας τη Βιέννη και παίρνουμε το δρόμο για τη Νότια Σερβία. Άφιξη στη πόλη Νις , τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

10η ημέρα: Νότια Σερβία – Ελλάδα

Πρωινό και αναχώρηση, διέλευση συνόρων, περνώντας έξω από την Θεσσαλονίκη και με ενδιάμεσες στάσεις φτάνουμε στην Αθήνα το βράδυ, έχοντας τις καλύτερες εντυπώσεις .


Τιμή συμμετοχής

750 €

Περιλαμβάνονται

 • Μεταφορές/περιηγήσεις με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν
 • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 3* & 4*
 • 9 ΠΡΩΙΝΑ ΣΕ ΜΠΟΥΦΕ
 • 8 ΔΕΙΠΝΑ
 • ΤΟΠΙΚΟΙ ΞΕΝΑΓΟΙ ΣΕ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ, ΚΡΑΚΟΒΙΑ, ΠΡΑΓΑ, ΒΙΕΝΝΗ
 • Αρχηγός/Συνοδός εκδρομής
 • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης
 • ΦΠΑ

Δεν περιλαμβάνονται

 • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και όπου απαιτείται.
 • Ότι είναι προαιρετικό, και δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα.
 • Δημοτικός φόρος & check point 60€ συνολικά , καταβλητέα τοπικά.
 • Προσωπικά έξοδα, ποτά, φιλοδωρήματα.

Σημειώσεις


Η διανυκτέρευση μπορεί να γίνει στο Παρασίν ή Κραγκούγιεβατςς αντί Νις.

Η εκδρομή πραγματοποιείται και αεροπορικώς 8 ημέρες ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ

Το γραφείο δεν φέρει καμία ευθύνη εάν μουσεία ή αξιοθέατα είναι κλειστά λόγω αργιών ή εκδηλώσεων

Φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Ακολουθήστε μας στο κανάλι μας στο VIBER για άμεσες ενημερώσεις!

Φόρμα εγγραφής