ΓΙΟΡΤΕΣ ΜΥΛΟΣ ΞΩΤΙΚΩΝ-ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΠΕΡΤΟΥΛΙΟΥ

ΜΥΛΟΣ ΞΩΤΙΚΩΝ-ΧΩΡΙΟ ΑΪ ΒΑΣΙΛΗ-ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ-ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ-ΜΕΤΕΩΡΑ-ΠΕΡΤΟΥΛΙ

28 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, 3 & 6 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ | 3 ΗΜΕΡΕΣ

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα

Εξαιρετικά δημοφιλής 5 αστέρια (5/5)
ΓΙΟΡΤΕΣ ΜΥΛΟΣ ΞΩΤΙΚΩΝ-ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΠΕΡΤΟΥΛΙΟΥ
Προσφορά
145 €

Πρόγραμμα εκδρομής

1η μέρα, Αθήνα – Λίμνη Πλαστήρα – Καλαμπάκα:

Αναχώρηση νωρίς το πρωί από Μαρούσι και ώρα 07:30 και από Ομόνοια ώρα 08:00, με πρώτη στάση για καφέ κοντά στη Λαμία και στη συνέχεια αφού περάσουμε το Δομοκό, και την Καρδίτσα. Αρχίζουμε να ανεβαίνουμε για τα παραλίμνια χωριά της Λίμνης Πλαστήρα. Τεχνητή λίμνη σε υψόμετρο 1000 μ. που πήρε το όνομα του Πολιτικού Πλαστήρα καθ’ ότι εκείνος είχε την ιδέα της κατασκευής του φράγματος το 1920 – 1930, μία κατάληξη ποταμών που ξεκινούν από τις βουνοκορφές και δημιουργούν γύρω τους ένα μαγικό κόσμο από ιτιές πλατάνια και σκλήθρα. Πρώτη μας επίσκεψη στην ιστορική Μονή Κορώνης σε υψόμετρο 1.150 μ. με θέα τον κάμπο της Καρδίτσας . Στην πλαζ Λαμπερού θα έχουμε παραμονή για γεύμα σε τοπική ταβέρνα δίπλα από τη λίμνη. Κατόπιν θα φθάσουμε στο Φράγμα Ταυρωπού το οποίο έχει μήκος 220 μ. και ύψους 83 μ. καθοριστικό για την ύδρευση , την άρδευση και την ηλεκτροδότηση. Μικρή στάση για φωτογραφίες. Θα συνεχίσουμε τη διαδρομή μας αφήνοντας την λίμνη προς την Καρδίτσα και την Καλαμπάκα, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση. Δείπνο και Διανυκτέρευση.

2η μέρα, «Μύλος Ξωτικών» - Περτούλι Χιονοδρομικό - Ελάτη:

Μετά το πλούσιο πρωινό μας, η μέρα θα είναι αφιερωμένη στο Χριστουγεννιάτικο χωριό του Αι Βασίλη. Μέσα στον «ΜΥΛΟ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΩΝ» ανοίγεται ένας μαγικός κόσμος, το σπίτι του Αϊ Βασίλη, το εργοστάσιο Σοκολάτας, το κάστρο του Playmobil, την Παιχνιδοέκθεση της Plan Toys, το Ταχυδρομείο των Ξωτικών, το εργαστήρι κατασκευών, το Ζαχαρένιο εργαστήρι, παραμονή. Κατόπιν αναχώρηση μέσω μιας υπέροχης διαδρομής για το χωριό Περτούλι μια πανέμορφη περιοχή της Ανατολικής Πίνδου με τα χαρακτηριστικά πέτρινα σπίτια με τις κόκκινες ή πέτρινες στέγες, χτισμένη σε υψόμετρο 1200 μέτρων περνώντας πλησίον και του γνωστού Χιονοδρομικού Κέντρου για παιχνίδια με το χιόνι! Παραμονή για καφέ. Κοντά στο Περτούλι θα έχουμε την δυνατότητα να απολαύσουμε το γεύμα μας. Συνεχίζουμε για το γραφικό ελατοσκέπαστο χωριό της Πίνδου την Ελάτη, χτισμένη αμφιθεατρικά στο όρος Κερκέτιο μέσα στα έλατα και τρεχούμενα νερά, για να απολαύσουμε τον καφέ μας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

3η μέρα, Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων - Μονή Αγίου Στεφάνου – Μεγάλο Μετέωρο - Τρίκαλα - Αθήνα :

Μετά το πρωινό μας θα επισκεφθούμε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων, ένα μεγάλο έργο τέχνης, με προσομοιώσεις του περιβάλλοντος διαβίωσης των ζώων και των μανιταριών. Συνεχίζουμε για τα Μετέωρα και την Μονή Αγ. Στεφάνου. Η Μονή του Αγίου Στεφάνου βρίσκεται στο νοτιοανατολικό άκρο της συστάδας των μετεωρικών βράχων, ακριβώς πάνω από την Καλαμπάκα και είναι το μόνο μοναστήρι που επισκέπτεται κανείς χωρίς να ανεβεί σκαλιά, γιατί η προσπέλαση σε αυτό γίνεται με μια μικρή γέφυρα. Η θέα από τον εξώστη είναι μαγευτική. Κατόπιν για το Μεγάλο Μετέωρο το οποίο βρίσκεται στο ψηλότερο σημείο, σε υψόμετρο 534 μέτρων. Είναι το μεγαλύτερο από τα έξι που συνεχίζουν να είναι ενεργά στα Μετέωρα, τα οποία από το 1988 συμπεριλαμβάνονται στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Αναχωρούμε για την πόλη των Τρικάλων, θα περπατήσουμε δίπλα στον Ληθαίο ποταμό που διασχίζει την πόλη και θα καταλήξουμε στον γνωστό πεζόδρομο για τις ομπρέλες του. Θα παραμείνουμε για γεύμα και γνωριμία με την πόλη. Επιστροφή στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.


Τιμή συμμετοχής

145 €

Περιλαμβάνονται

 • Μεταφορές/περιηγήσεις με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν
 • Διανυκτερεύσεις στο κεντρικό ξενοδοχείο ANTONIADIS 4*
 • 2 Πρωινά σε μπουφέ,
 • 2 Δείπνα σε μπουφέ
 • Αρχηγός/Συνοδός εκδρομής,
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης, Φπα

Δεν περιλαμβάνονται

 • Εισόδους μουσείων και ότι αναφέρεται ως προαιρετικό
 • Ο νέος Δημοτικός Τουριστικός φόρος από 01/01/18

Σημειώσεις

4 ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΤΕ

 • ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ANTONIADIS 4*
 • ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΧΩΡΙΟ
 • ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΤΟΥΛΙΟΥ
 • ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
--------------------------------------------------------------------------------------------------- Στην αναχώρηση 06/01 η επισκεψη στον ΜΥΛΟ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΩΝ θα γίνει την 1η μέρα.

Φόρμα εγγραφής