ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΡΟΥΜΑΝΙΑ & ΚΑΡΠΑΘΙΑ

στο κεντρικό ξενοδοχείο MERCURE UNIRII 4*! ΠΥΡΓΟ ΔΡΑΚΟΥΛΑ - ΣΟΦΙΑ - ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ - ΣΙΝΑΪΑ - ΜΠΡΑΣΟΒ

29/12 | 6 ΗΜΕΡΕΣ

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα

Κατεβάστε το φυλλάδιο της εκδρομής πατώντας εδώ.
Εξαιρετικά δημοφιλής 5 αστέρια (5/5)

Πρόγραμμα εκδρομής

1η μέρα, Αθήνα – Σόφια:

Αναχώρηση 06:45 το πρωί από Ομόνοια με ενδιάμεσες στάσεις και περνώντας έξω από την Θεσσαλονίκη φτάνουμε στο συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα. Μετά τον απαραίτητο έλεγχο κατευθυνόμαστε προς την πρωτεύουσα της Βουλγαρίας ,την ιστορική πόλη της Σόφιας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος για πρώτη γνωριμία με την πόλη με τον υπέροχο πεζόδρομο Βίτοσα και τα πολυτελή καταστήματα και εστιατόρια. Δείπνο, διανυκτέρευση.

2η μέρα, Σόφια – Πανόραμα Πλέβεν - Βουκουρέστι:

Μετά το πρωινό θα περιηγηθούμε στην πόλη και θα δούμε τον καθεδρικό ναό του Αλέξανδρου Νέφσκι, το Εθνικό θέατρο, το Πανεπιστήμιο, την άσβεστη φλόγα του αγνώστου στρατιώτη, την βασιλική της Αγίας Σοφίας, την Ρωσική εκκλησία του Αγίου Νικολάου και τη Ροτόντα του Αγίου Γεωργίου. Αναχώρηση για την πόλη Πλέβεν, η οποία έγινε γνωστή για την ομώνυμη μάχη του Ρωσο-τουρκικού πολέμου και αναπαρίσταται πιστά στο μοναδικό Πανόραμα του Πλέβεν. Δημιουργήθηκε μετά το Πανόραμα του Μποροντινό στη Ρωσία με την ευκαιρία της εκατοστής επετείου της Πολιορκίας της Πλέβνας, θεωρείται έμβλημα της πόλης. Στο εσωτερικό χώρο βρισκόμαστε σε μια έκθεση ζωγραφικών έργων, γλυπτικών και πραγματικών αντικειμένων και τότε μπροστά στα μάτια σας ζωντανεύει μια από τις σκληρές μάχες για την απελευθέρωση της Βουλγαρίας. Συνεχίζουμε για τα σύνορα Βουλγαρίας – Ρουμανίας μέσω των πόλεων Πλέβεν – Ρουσέ. Φυσικό σύνορο των δύο κρατών ο ποταμός Δούναβης που θα τον απολαύσουμε περνώντας την μοναδική γέφυρα που ενώνει τα δύο κράτη, γέφυρα φιλίας, προς το Ρουμάνικο σύνορο Τζιούρτζου. Θα φτάσουμε στο Βουκουρέστι, το «ΠΑΡΙΣΙ της ΑΝΑΤΟΛΗΣ» τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

3η μέρα, Βουκουρέστι (ξενάγηση):

Μετά το πρωινό μας θα περιηγηθούμε στην πόλη του Βουκουρεστίου, χτισμένο στις όχθες του ποταμού Dimbovita, θεωρείται μια από τις πιο ωραίες πόλεις της Ευρώπης. Στην σημερινή μας περιήγηση θα δούμε μεταξύ άλλων το Μουσείο του Χωριού, καθώς και το Palatul Parlamentului - πρώην "Σπίτι του Λαού" και νυν Κοινοβούλιο, κτισμένο από τον Τσαουσέσκου που είναι το δεύτερο μεγαλύτερο δημόσιο κτίριο στον κόσμο, μετά το Πεντάγωνο των ΗΠΑ. Θα δούμε επίσης το Ατενέουμ, το πιο φημισμένο μέγαρο μουσικής της χώρας, την Αψίδα του Θριάμβου, εμπνευσμένη από την αντίστοιχη στο Παρίσι, το Ορθόδοξο Πατριαρχείο, την Ελληνική εκκλησία του Ευαγγελισμού, τον Πύργο της Φωτιάς/Μουσείο του Πυροσβέστη και την Στρατιωτική Ακαδημία. Ελεύθερος χρόνος. Σας προτείνουμε να επισκεφτείτε την παλιά συνοικία Λιπσκάνι γνωστή για τη πλούσια και πολύχρωμη αγορά της. Μην παραλείψετε την παλαιότερη μπυραρία της πόλης, το Caru cu Bere, με το υπέροχο σκηνικό που θυμίζει εκκλησία γοτθικού ρυθμού με την πλούσια ποικιλία από μπύρες. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση και δείπνο. Εν συνεχεία θα κάνουμε αλλαγή χρόνου μπροστά από το παλάτι του Τσαουσέσκου θαυμάζοντας τα υπέροχα πυροτεχνήματα . Καλή χρονιά σε όλους. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

4η μέρα, Βουκουρέστι – Σινάϊα - Καρπαθία, «Πύργος Δράκουλα» - Μπρασόβ - Βουκουρέστι:

Μετά το πρωινό εκδρομή για την πανέμορφη Σινάϊα. Η πόλη ονομάζεται και «Διαμάντι των Καρπαθίων» καθώς αποτελούσε κάποτε έναν από τους αγαπημένους προορισμούς της υψηλής κοινωνίας της Ρουμανίας. Πήρε το όνομα της από την Μονή Σινιαία. Θα επισκεφτούμε την ιστορική Μονή της Σινάια, έργο των Κατακουζηνών. Συνεχίζουμε μέσω υπέροχης διαδρομής μέσα από έλατα για τα Καρπάθια και το Φρούριο Μπράν, γνωστό και ως «Πύργος του Δράκουλα» λόγω της ομώνυμης ιστορίας τρόμου και τα υπαίθρια μαγαζάκια δίπλα του για αγορά σουβενίρ σχετικά με τον περίφημο μύθο. Κατόπιν θα επισκεφθούμε τη μεσαιωνική πόλη Μπρασόβ, που θεωρείται ότι είναι η πιο όμορφη πόλη της σημερινής Ρουμανίας. Στην πόλη είχαν εγκατασταθεί με το πέρασμα των αιώνων Ούγγροι, Ρουμάνοι, Σλάβοι και Γερμανοί, κάνοντάς την, την πιο κοσμοπολίτικη πόλη των Βαλκανίων. Θα θαυμάσουμε την Μαύρη Εκκλησία τη μεγαλύτερη γοτθική εκκλησία της Ρουμανίας και θα πιούμε τον καφέ μας στην κεντρική πλατεία με το κτίριο του παλαιού Δημαρχείου που φέρει στην πρόσοψή του το έμβλημα της πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

5η μέρα, Βουκουρέστι - Σόφια :

Μετά το πρωινό μας αναχώρηση για τη Βουλαγαρία. Διέλευση συνόρων και με ενδιάμεσες στάσεις θα φτάσουμε στην Σόφια. Το απόγευμα άφιξη και τακτοποίησή στο ξενοδοχείο μας. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα. Δείπνο και διανυκτέρευση.

6η μέρα, Σόφια -Σαντάνσκι-Αθήνα :

Μετά το πρωινό αναχώρηση για Αθήνα, με στάση στο Σαντάνσκι για μια σύντομη γνωριμία με την όμορφη πόλη που είναι κτισμένη ανάμεσα σε δύο ποταμούς τον Μπάνσκα και Μπρστιζα όπου έχει πάρει το όνομα της από τον Βούλγαρο επαναστάτη Γιάν Σαντάνσκι. Θα έχουμε χρόνο για ψώνια και βόλτα στον πεζόδρομο της πόλης. Συνεχίζουμε για τα σύνορα και με ενδιάμεσους στάσεις για καφέ και φαγητό, άφιξη στην Αθήνα.


Τιμή συμμετοχής

410€

Περιλαμβάνονται

 • Μεταφορές με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν
 • Διαμονή σε κεντρικό ξενοδοχείο 4* στη Σόφια
 • Διανυκτερεύσεις στο κεντρικό πολυτελές Mercure Unirii Hotel 4* στο Βουκουρέστι
 • Πλούσιο πρωινό καθημερινά σε μπουφέ
 • Πλούσια ημιδιατροφή καθημερινά
 • Τοπικός Ξεναγός Βουκουρέστι
 • Αρχηγός- Συνοδός εκδρομής
 • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης
 • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται

 • Εισόδους μουσείων/ποτά/φιλοδωρήματα και ότι αναφέρεται ως προαιρετικό.
 • Δημοτικοι Φόροι, είσοδοι πόλεων 35€
 • Το γραφείο δεν ευθύνεται σε περίπτωση που κάποιο από τα μουσεία είναι κλειστό λόγω των αργιών των εορτών!

Σημειώσεις

Η ΕΚΔΡΟΜΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΚΑΙ 4 ΗΜΕΡΕΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΣ!

4 ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΡΟΥΜΑΝΙΑ

 • ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ
 • ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΚΑΡΠΑΘΙΑ & ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΥΛΑ
 • ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΤΙΡΙΟ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ ΤΩΝ ΗΠΑ
 • ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗ ΠΟΛΗ ΜΠΡΑΣΟΒ

Φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Ακολουθήστε μας στο κανάλι μας στο VIBER για άμεσες ενημερώσεις!

Φόρμα εγγραφής